Paella met spiering en gamba's
Paella met spiering en gamba's

Paella met spiering en gamba's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 757 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 75 g
Suiker 9.5 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 48.4 g
Zout 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  5. Snij de chorizo in schijfjes.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Snij de spieringen in reepjes en bewaar het been.

  8. Snij de citroenen in partjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote, diepe pan en bak de uien, het knoflook en de chorizo 5 min.

  11. Voeg de reepjes spiering en het been (voor de smaak) toe. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin.

  12. Doe er de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes bij en laat kort meebakken.

  13. Voeg de rijst en de diepgevroren erwten en prinsessenbonen toe.

  14. Doe er de bouillon en de saffraan bij. Kruid met peper en zout en meng goed.

  15. Dek af en laat ± 40 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder het been van de spieringen.

  16. Leg na 30 min. de gamba's en de partjes citroen op de paella en dek af.

  17. Bestrooi de paella met de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  5. Snij de chorizo in schijfjes.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Snij de spieringen in reepjes en bewaar het been.

  8. Snij de citroenen in partjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote, diepe pan en bak de uien, het knoflook en de chorizo 5 min.

  11. Voeg de reepjes spiering en het been (voor de smaak) toe. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin.

  12. Doe er de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes bij en laat kort meebakken.

  13. Voeg de rijst en de diepgevroren erwten en prinsessenbonen toe.

  14. Doe er de bouillon en de saffraan bij. Kruid met peper en zout en meng goed.

  15. Dek af en laat ± 40 min. sudderen op een zacht vuur. Verwijder het been van de spieringen.

  16. Leg na 30 min. de gamba's en de partjes citroen op de paella en dek af.

  17. Bestrooi de paella met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 757 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 75 g
Suiker 9.5 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 48.4 g
Zout 4.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Caprice des Anges 'Grain de Gris' I.G.P. Vallée du Paradis

Bekijk het recept digitaal