Paella met tofoe
Paella met tofoe

Paella met tofoe

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 54.1 g
Eiwit 15.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  4. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in 6.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de paprikablokjes en het knoflook toe. Roerbak 1 min.

  8. Voeg de rijst toe samen met het saffraanpoeder en roer tot hij glazig ziet.

  9. Giet er de groentebouillon en witte wijn over. Voeg de stukken tomaat toe en kruid met de cayennepeper en zout. Laat afgedekt ± 30 min. garen.

  10. Snij ondertussen de tofoe in blokjes en snij de peterselie grof.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofoeblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout en roer voorzichtig onder de rijstschotel.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  4. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in 6.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de paprikablokjes en het knoflook toe. Roerbak 1 min.

  8. Voeg de rijst toe samen met het saffraanpoeder en roer tot hij glazig ziet.

  9. Giet er de groentebouillon en witte wijn over. Voeg de stukken tomaat toe en kruid met de cayennepeper en zout. Laat afgedekt ± 30 min. garen.

  10. Snij ondertussen de tofoe in blokjes en snij de peterselie grof.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofoeblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout en roer voorzichtig onder de rijstschotel.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 54.1 g
Eiwit 15.9 g

Bekijk het recept digitaal