- Bewaar

- Bewaar
Paella met tofoe
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.
-
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in 6.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de paprikablokjes en het knoflook toe. Roerbak 1 min.
-
Voeg de rijst toe samen met het saffraanpoeder en roer tot hij glazig ziet.
-
Giet er de groentebouillon en witte wijn over. Voeg de stukken tomaat toe en kruid met de cayennepeper en zout. Laat afgedekt ± 30 min. garen.
-
Snij ondertussen de tofoe in blokjes en snij de peterselie grof.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofoeblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout en roer voorzichtig onder de rijstschotel.
-
Afwerking:
-
Verdeel over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.
-
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in 6.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de paprikablokjes en het knoflook toe. Roerbak 1 min.
-
Voeg de rijst toe samen met het saffraanpoeder en roer tot hij glazig ziet.
-
Giet er de groentebouillon en witte wijn over. Voeg de stukken tomaat toe en kruid met de cayennepeper en zout. Laat afgedekt ± 30 min. garen.
-
Snij ondertussen de tofoe in blokjes en snij de peterselie grof.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofoeblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout en roer voorzichtig onder de rijstschotel.
-
Afwerking:
-
Verdeel over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.