Paella met zeevruchten en kippendrumsticks
Paella met zeevruchten en kippendrumsticks

Paella met zeevruchten en kippendrumsticks

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 953 kcal
Vet 48.4 g
Koolhydraat 57.4 g
Eiwit 68.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de kippendrumsticks, de langoustines, de scampi's en de inktvisringen oppervlakkig ontdooien. Dep droog met keukenpapier.

  4. Hak de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kippendrumsticks aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Dek af en bak 25 min. op een zacht vuur.

  8. Haal de drumsticks uit de pan.

  9. Bak de fijngehakte ui, het knoflook en de diepgevroren paprikareepjes bruin in dezelfde pan.

  10. Voeg de chorizoschijfjes, de inktvisringen, de rijst, het saffraanpoeder en de tomatenstukjes toe. Meng goed en leg de kippendrumsticks op de rijstmengeling. Giet er de kippenbouillon bij. Dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig extra kippenbouillon toe.

  11. Leg de langoustines en de scampi's op de paella. Dek af en laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de kippendrumsticks, de langoustines, de scampi's en de inktvisringen oppervlakkig ontdooien. Dep droog met keukenpapier.

  4. Hak de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Bak de kippendrumsticks aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Dek af en bak 25 min. op een zacht vuur.

  8. Haal de drumsticks uit de pan.

  9. Bak de fijngehakte ui, het knoflook en de diepgevroren paprikareepjes bruin in dezelfde pan.

  10. Voeg de chorizoschijfjes, de inktvisringen, de rijst, het saffraanpoeder en de tomatenstukjes toe. Meng goed en leg de kippendrumsticks op de rijstmengeling. Giet er de kippenbouillon bij. Dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig extra kippenbouillon toe.

  11. Leg de langoustines en de scampi's op de paella. Dek af en laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 953 kcal
Vet 48.4 g
Koolhydraat 57.4 g
Eiwit 68.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Sol - Torres D.O. Catalunya - Spanje

Bekijk het recept digitaal