Panna cotta van fruit, noten en koekjes
Panna cotta van fruit, noten en koekjes

Panna cotta van fruit, noten en koekjes

25 min.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Splijt het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zwarte pitjes uit.

  3. Rasp de schil van de sinaasappel tot u 1 koffiel. geraspte schil hebt.

  4. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  5. Bereiding:
  6. De avond voordien
  7. Breng de melk, de room, de honing, sinaasrasp, het vanillestokje en de zwarte pitjes aan de kook. Roer af en toe met een houten lepel.

  8. Neem de pot van het vuur van zodra de bereiding begint te koken en laat wat afkoelen. Haal er het vanillestokje uit en los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op in de bereiding. Roer goed om.

  9. Giet in potjes en zet koel weg tot de volgende dag.

  10. De dag zelf
  11. Mix de aardbeien en frambozen tot een coulis.

  12. Prak de koekjes fijn en meng met de noten.

  13. Snij het fruit in stukjes.

  14. Afwerking:
  15. Hou elk potje 2 à 3 tellen in een kom heet water en stort de panna cotta in het midden van een bord.

  16. Werk afwisselend af met de coulis, de koekjesmix en het fruit. Versier met munt.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Splijt het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zwarte pitjes uit.

  3. Rasp de schil van de sinaasappel tot u 1 koffiel. geraspte schil hebt.

  4. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  5. Bereiding:
  6. De avond voordien
  7. Breng de melk, de room, de honing, sinaasrasp, het vanillestokje en de zwarte pitjes aan de kook. Roer af en toe met een houten lepel.

  8. Neem de pot van het vuur van zodra de bereiding begint te koken en laat wat afkoelen. Haal er het vanillestokje uit en los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op in de bereiding. Roer goed om.

  9. Giet in potjes en zet koel weg tot de volgende dag.

  10. De dag zelf
  11. Mix de aardbeien en frambozen tot een coulis.

  12. Prak de koekjes fijn en meng met de noten.

  13. Snij het fruit in stukjes.

  14. Afwerking:
  15. Hou elk potje 2 à 3 tellen in een kom heet water en stort de panna cotta in het midden van een bord.

  16. Werk afwisselend af met de coulis, de koekjesmix en het fruit. Versier met munt.

Bekijk het recept digitaal