- Bewaar

- Bewaar
Panna cotta van kokosmelk met rode vruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Splijt het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zwarte pitjes uit.
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water.
-
Bereiding:
-
Breng de melk, de kokosmelk, de suiker, het vanillestokje en de zwarte pitjes aan de kook. Roer af en toe om met een houten lepel.
-
Neem de pot van het vuur van zodra de bereiding begint te koken en laat wat afkoelen. Haal er het vanillestokje uit en los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op in de bereiding. Roer goed om.
-
Giet in individuele potjes en zet koel weg tot de volgende dag.
-
Afwerking:
-
Hou elk potje 2 à 3 tellen in een kom heet water en stort de panna cotta in het midden van een bord. Versier met wat rood fruit, een straaltje frambozencoulis, enkele fijngehakte pistachenootjes en een blaadje citroenmelisse.
Varianten - Een lichte kokossmaak typeert dit dessert. Voor een neutralere smaak kan u de kokosmelk geheel of gedeeltelijk vervangen door eenzelfde hoeveelheid room. - U kan de panna cotta `kleuren' door er samen met de gelatine, een zakje frambozencoulis aan toe te voegen. Gebruik dan wel 1/2 blaadje gelatine extra. - Wil u dit dessert voor een groot aantal gasten klaarmaken, giet de bereiding dan in een cakevorm. Ontvorm en snij de panna cotta in fijne sneetjes die u op grote borden serveert.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Splijt het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zwarte pitjes uit.
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water.
-
Bereiding:
-
Breng de melk, de kokosmelk, de suiker, het vanillestokje en de zwarte pitjes aan de kook. Roer af en toe om met een houten lepel.
-
Neem de pot van het vuur van zodra de bereiding begint te koken en laat wat afkoelen. Haal er het vanillestokje uit en los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op in de bereiding. Roer goed om.
-
Giet in individuele potjes en zet koel weg tot de volgende dag.
-
Afwerking:
-
Hou elk potje 2 à 3 tellen in een kom heet water en stort de panna cotta in het midden van een bord. Versier met wat rood fruit, een straaltje frambozencoulis, enkele fijngehakte pistachenootjes en een blaadje citroenmelisse.
Varianten - Een lichte kokossmaak typeert dit dessert. Voor een neutralere smaak kan u de kokosmelk geheel of gedeeltelijk vervangen door eenzelfde hoeveelheid room. - U kan de panna cotta `kleuren' door er samen met de gelatine, een zakje frambozencoulis aan toe te voegen. Gebruik dan wel 1/2 blaadje gelatine extra. - Wil u dit dessert voor een groot aantal gasten klaarmaken, giet de bereiding dan in een cakevorm. Ontvorm en snij de panna cotta in fijne sneetjes die u op grote borden serveert.