Pannenkoeken met dulce de leche en nootjes
Pannenkoeken met dulce de leche en nootjes

Pannenkoeken met dulce de leche en nootjes

3 u. 15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 48.7 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 15.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder het etiket van het blik gecondenseerde melk en zet het in een grote kookpot. Voeg water toe tot het blik onderstaat, zet een deksel op de pot en laat 3 u. koken op een zacht vuur.

  2. Controleer regelmatig of het blik nog onderstaat, anders zou het kunnen ontploffen. Voeg indien nodig water toe.

  3. Laat het blik volledig afkoelen voor u het open maakt. De gecondenseerde melk met suiker zou veranderd moeten zijn in dulce de leche.

  4. Doe de bloem, de eieren, de vanillesuiker, het zout en de melk in een mengkom en mix met een staafmixer tot er geen klonters meer zijn. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 15 min. rusten.

  5. Smelt 1/2 koffiel. boter in een pan en schep er wat beslag in. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot u 8 pannenkoeken hebt.

  6. Vouw de pannenkoeken in 4 en leg er 2 op elk bord. Verdeel er de dulce de leche in lijntjes over met een lepel en bestrooi met de notenstukjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwijder het etiket van het blik gecondenseerde melk en zet het in een grote kookpot. Voeg water toe tot het blik onderstaat, zet een deksel op de pot en laat 3 u. koken op een zacht vuur.

  2. Controleer regelmatig of het blik nog onderstaat, anders zou het kunnen ontploffen. Voeg indien nodig water toe.

  3. Laat het blik volledig afkoelen voor u het open maakt. De gecondenseerde melk met suiker zou veranderd moeten zijn in dulce de leche.

  4. Doe de bloem, de eieren, de vanillesuiker, het zout en de melk in een mengkom en mix met een staafmixer tot er geen klonters meer zijn. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 15 min. rusten.

  5. Smelt 1/2 koffiel. boter in een pan en schep er wat beslag in. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot u 8 pannenkoeken hebt.

  6. Vouw de pannenkoeken in 4 en leg er 2 op elk bord. Verdeel er de dulce de leche in lijntjes over met een lepel en bestrooi met de notenstukjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 48.7 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 15.7 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal