Pannenkoeken met gekaramelliseerde appelen
Pannenkoeken met gekaramelliseerde appelen

Pannenkoeken met gekaramelliseerde appelen

1 u. 15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 76.4 g
Eiwit 11.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop de eieren los samen met 2 eetl. rietsuiker, de vanillesuiker en het snuifje zout tot een wit mengsel. Voeg beetje bij beetje en afwisselend bloem en melk toe tot alle ingrediënten op zijn. Laat 20 min. rusten. Laat intussen 2 eetl. boter smelten en roer ze samen met de olie onder het deeg.

  3. Schil de appelen en snij in partjes. Besprenkel ze met het citroensap. Giet er 6 eetl. appeljenever over en laat even trekken.

  4. Klop de room lichtjes op en voeg 1 eetl. rietsuiker en 2 eetl. appeljenever toe. De room mag nog lichtjes lopend zijn.

  5. Bereiding:
  6. Roer het pannenkoekendeeg goed om. Smelt telkens 1/2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 dunne pannenkoeken op een hoog vuur. Hou ze warm tussen 2 borden.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan en doe de appelpartjes met hun marinade erin. Laat ze 2 min. bakken op een hoog vuur tot alle vocht verdampt is.

  8. Strooi er 2 eetl. rietsuiker over en draai ze om. Laat 1 min. bakken, zo gaan de appelpartjes karamelliseren. Strooi er vervolgens de laatste eetl. rietsuiker over, draai ze nogmaals om en laat nog 1 min. bakken. Hou 8 mooi gekaramelliseerde partjes apart voor de versiering.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een pannenkoek en bedek hem voor 1/4 met gekaramelliseerde appeltjes. Vouw de pannenkoek in vier en giet er wat roomsaus over. Werk af met twee appelpartjes. Bestrooi de randen van de borden eventueel met wat kaneel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop de eieren los samen met 2 eetl. rietsuiker, de vanillesuiker en het snuifje zout tot een wit mengsel. Voeg beetje bij beetje en afwisselend bloem en melk toe tot alle ingrediënten op zijn. Laat 20 min. rusten. Laat intussen 2 eetl. boter smelten en roer ze samen met de olie onder het deeg.

  3. Schil de appelen en snij in partjes. Besprenkel ze met het citroensap. Giet er 6 eetl. appeljenever over en laat even trekken.

  4. Klop de room lichtjes op en voeg 1 eetl. rietsuiker en 2 eetl. appeljenever toe. De room mag nog lichtjes lopend zijn.

  5. Bereiding:
  6. Roer het pannenkoekendeeg goed om. Smelt telkens 1/2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 dunne pannenkoeken op een hoog vuur. Hou ze warm tussen 2 borden.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan en doe de appelpartjes met hun marinade erin. Laat ze 2 min. bakken op een hoog vuur tot alle vocht verdampt is.

  8. Strooi er 2 eetl. rietsuiker over en draai ze om. Laat 1 min. bakken, zo gaan de appelpartjes karamelliseren. Strooi er vervolgens de laatste eetl. rietsuiker over, draai ze nogmaals om en laat nog 1 min. bakken. Hou 8 mooi gekaramelliseerde partjes apart voor de versiering.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een pannenkoek en bedek hem voor 1/4 met gekaramelliseerde appeltjes. Vouw de pannenkoek in vier en giet er wat roomsaus over. Werk af met twee appelpartjes. Bestrooi de randen van de borden eventueel met wat kaneel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 76.4 g
Eiwit 11.1 g

Bekijk het recept digitaal