- Bewaar

- Bewaar
Pannenkoeken met gekaramelliseerde appelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Klop de eieren los samen met 2 eetl. rietsuiker, de vanillesuiker en het snuifje zout tot een wit mengsel. Voeg beetje bij beetje en afwisselend bloem en melk toe tot alle ingrediënten op zijn. Laat 20 min. rusten. Laat intussen 2 eetl. boter smelten en roer ze samen met de olie onder het deeg.
-
Schil de appelen en snij in partjes. Besprenkel ze met het citroensap. Giet er 6 eetl. appeljenever over en laat even trekken.
-
Klop de room lichtjes op en voeg 1 eetl. rietsuiker en 2 eetl. appeljenever toe. De room mag nog lichtjes lopend zijn.
-
Bereiding:
-
Roer het pannenkoekendeeg goed om. Smelt telkens 1/2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 dunne pannenkoeken op een hoog vuur. Hou ze warm tussen 2 borden.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en doe de appelpartjes met hun marinade erin. Laat ze 2 min. bakken op een hoog vuur tot alle vocht verdampt is.
-
Strooi er 2 eetl. rietsuiker over en draai ze om. Laat 1 min. bakken, zo gaan de appelpartjes karamelliseren. Strooi er vervolgens de laatste eetl. rietsuiker over, draai ze nogmaals om en laat nog 1 min. bakken. Hou 8 mooi gekaramelliseerde partjes apart voor de versiering.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een pannenkoek en bedek hem voor 1/4 met gekaramelliseerde appeltjes. Vouw de pannenkoek in vier en giet er wat roomsaus over. Werk af met twee appelpartjes. Bestrooi de randen van de borden eventueel met wat kaneel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Klop de eieren los samen met 2 eetl. rietsuiker, de vanillesuiker en het snuifje zout tot een wit mengsel. Voeg beetje bij beetje en afwisselend bloem en melk toe tot alle ingrediënten op zijn. Laat 20 min. rusten. Laat intussen 2 eetl. boter smelten en roer ze samen met de olie onder het deeg.
-
Schil de appelen en snij in partjes. Besprenkel ze met het citroensap. Giet er 6 eetl. appeljenever over en laat even trekken.
-
Klop de room lichtjes op en voeg 1 eetl. rietsuiker en 2 eetl. appeljenever toe. De room mag nog lichtjes lopend zijn.
-
Bereiding:
-
Roer het pannenkoekendeeg goed om. Smelt telkens 1/2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 dunne pannenkoeken op een hoog vuur. Hou ze warm tussen 2 borden.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en doe de appelpartjes met hun marinade erin. Laat ze 2 min. bakken op een hoog vuur tot alle vocht verdampt is.
-
Strooi er 2 eetl. rietsuiker over en draai ze om. Laat 1 min. bakken, zo gaan de appelpartjes karamelliseren. Strooi er vervolgens de laatste eetl. rietsuiker over, draai ze nogmaals om en laat nog 1 min. bakken. Hou 8 mooi gekaramelliseerde partjes apart voor de versiering.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een pannenkoek en bedek hem voor 1/4 met gekaramelliseerde appeltjes. Vouw de pannenkoek in vier en giet er wat roomsaus over. Werk af met twee appelpartjes. Bestrooi de randen van de borden eventueel met wat kaneel.