Pannenkoeken met peer en zoete bierstroop
Pannenkoeken met peer en zoete bierstroop

Pannenkoeken met peer en zoete bierstroop

35 min.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 44.4 g
Eiwit 7.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de bloem samen met de eieren, de melk en 1 dl bier. Klop alles goed door elkaar tot een gladde massa.

  3. Smelt 40 g boter en roer onder het beslag. Giet er de rest van het eerste flesje bier bij en kruid met een snuifje zout. Roer goed en laat 1 u. rusten.

  4. Bak de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren. Bestrooi met de bloemsuiker en laat nog even verder bakken tot ze karamelliseren. Haal uit de pan en spreid uit op een bord.

  5. Schil de peren en snij in gelijke partjes.

  6. Bereiding:
  7. Giet het tweede flesje bier in een kookpot samen met de vanillesuiker en de bruine suiker. Laat inkoken tot een stroperige coulis.

  8. Smelt ondertussen een nootje boter in een koekenpan en schep er wat beslag in. Zorg dat het beslag zich verdeelt over de pan. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de partjes peer over de pannenkoeken, leg er een bolletje ijs op en bestrooi met geroosterde amandelschilfers. Lepel er wat bierstroop over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de bloem samen met de eieren, de melk en 1 dl bier. Klop alles goed door elkaar tot een gladde massa.

  3. Smelt 40 g boter en roer onder het beslag. Giet er de rest van het eerste flesje bier bij en kruid met een snuifje zout. Roer goed en laat 1 u. rusten.

  4. Bak de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren. Bestrooi met de bloemsuiker en laat nog even verder bakken tot ze karamelliseren. Haal uit de pan en spreid uit op een bord.

  5. Schil de peren en snij in gelijke partjes.

  6. Bereiding:
  7. Giet het tweede flesje bier in een kookpot samen met de vanillesuiker en de bruine suiker. Laat inkoken tot een stroperige coulis.

  8. Smelt ondertussen een nootje boter in een koekenpan en schep er wat beslag in. Zorg dat het beslag zich verdeelt over de pan. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de partjes peer over de pannenkoeken, leg er een bolletje ijs op en bestrooi met geroosterde amandelschilfers. Lepel er wat bierstroop over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 44.4 g
Eiwit 7.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Petrus Oud Bruin

Bekijk het recept digitaal