Pannenkoekentaart met karamelappeltjes
Pannenkoekentaart met karamelappeltjes

Pannenkoekentaart met karamelappeltjes

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 36.6 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de donkerbruine suiker met de kaneel.

  3. Snij 100 g boter in dunne plakjes.

  4. Schil de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in gelijke schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bestrijk een springvorm met 1 eetl. boter en bestrooi met de kristalsuiker.

  8. Leg 1 pannenkoek op de bodem van de springvorm.

  9. Verdeel er 1/5 van de appelschijfjes, 1/5 van de kaneelsuiker en 1/5 van de plakjes boter over.

  10. Herhaal de laagjes pannenkoek, appel, suiker en boter nog 4 keer en eindig met een pannenkoek.

  11. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de bloemsuiker. Serveer warm of lauw en geef er eventueel een bolletje ijs bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de donkerbruine suiker met de kaneel.

  3. Snij 100 g boter in dunne plakjes.

  4. Schil de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in gelijke schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bestrijk een springvorm met 1 eetl. boter en bestrooi met de kristalsuiker.

  8. Leg 1 pannenkoek op de bodem van de springvorm.

  9. Verdeel er 1/5 van de appelschijfjes, 1/5 van de kaneelsuiker en 1/5 van de plakjes boter over.

  10. Herhaal de laagjes pannenkoek, appel, suiker en boter nog 4 keer en eindig met een pannenkoek.

  11. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de bloemsuiker. Serveer warm of lauw en geef er eventueel een bolletje ijs bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 36.6 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal