Pannenkoekentaart met roze slagroom
Pannenkoekentaart met roze slagroom

Pannenkoekentaart met roze slagroom

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 62.5 g
Suiker 37.8 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 10.6 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de kiwi of vraag het aan je hulpkok. Daarna mag je hem in schijfjes snijden.

  4. Haal de pitjes uit de halve granaatappel. Dit kan je doen door erop te kloppen met een houten lepel boven een kommetje.

  5. Pel de clementine en haal de partjes uit elkaar.

  6. Bereiding:
  7. Laat je hulpkok de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur.

  8. Doe de gesmolten boter, de bloem, de eieren, de suiker, de vanillesuiker en de melk in een kom.

  9. Mix met een staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.

  10. Nu kan de hulpkok beginnen te bakken: verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er per pannenkoek 1 koffielepel arachideolie in. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en bak een pannenkoek. Je hebt er een 12-tal nodig.

  11. Leg een pannenkoek op een groot bord. Smeer er 1 eetlepel frambozenconfituur op en leg er nog een pannenkoek op. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn. Op de bovenste pannenkoek smeer je geen confituur.

  12. Klop de room op. Meng er 2 eetlepels frambozenconfituur onder. Lepel de roze slagroom over de bovenste pannenkoek.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de granaatappelpitjes, de clementine en de kiwi.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de kiwi of vraag het aan je hulpkok. Daarna mag je hem in schijfjes snijden.

  4. Haal de pitjes uit de halve granaatappel. Dit kan je doen door erop te kloppen met een houten lepel boven een kommetje.

  5. Pel de clementine en haal de partjes uit elkaar.

  6. Bereiding:
  7. Laat je hulpkok de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur.

  8. Doe de gesmolten boter, de bloem, de eieren, de suiker, de vanillesuiker en de melk in een kom.

  9. Mix met een staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.

  10. Nu kan de hulpkok beginnen te bakken: verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er per pannenkoek 1 koffielepel arachideolie in. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en bak een pannenkoek. Je hebt er een 12-tal nodig.

  11. Leg een pannenkoek op een groot bord. Smeer er 1 eetlepel frambozenconfituur op en leg er nog een pannenkoek op. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn. Op de bovenste pannenkoek smeer je geen confituur.

  12. Klop de room op. Meng er 2 eetlepels frambozenconfituur onder. Lepel de roze slagroom over de bovenste pannenkoek.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de granaatappelpitjes, de clementine en de kiwi.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 62.5 g
Suiker 37.8 g
Vezel 2.2 g
Eiwit 10.6 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal