Pannenkoekentoren met chocopasta
Pannenkoekentoren met chocopasta

Pannenkoekentoren met chocopasta

Tussendoortje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kcal
Vet 63.2 g
Koolhydraat 37.5 g
Eiwit 11.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Smelt 120 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  6. Bereiding:
  7. Meng de bloem met het zout, de vanillesuiker en de suiker. Roer er de melk, de eidooiers en de gesmolten boter onder.

  8. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het beslag.

  9. Smelt 1 koffiel. boter in een pan met antiaanbaklaag en schep 1 kleine pollepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 6 pannenkoeken (voeg tussendoor geen extra boter toe om te bakken).

  10. Bestrijk 1 pannenkoek met chocopasta en leg op een bord. Bestrooi met grofgehakte hazelnoten. Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken en leg ze op elkaar. Eindig met een laag chocopasta en hazelnoten.

Tip

Lactosevrije variant: vervang de boter door plantaardige margarine, de melk door lactosevrije melk (bv. Boni Selection) en de chocopasta door een lactosevrije variant.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  4. Smelt 120 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten.

  6. Bereiding:
  7. Meng de bloem met het zout, de vanillesuiker en de suiker. Roer er de melk, de eidooiers en de gesmolten boter onder.

  8. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het beslag.

  9. Smelt 1 koffiel. boter in een pan met antiaanbaklaag en schep 1 kleine pollepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 6 pannenkoeken (voeg tussendoor geen extra boter toe om te bakken).

  10. Bestrijk 1 pannenkoek met chocopasta en leg op een bord. Bestrooi met grofgehakte hazelnoten. Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken en leg ze op elkaar. Eindig met een laag chocopasta en hazelnoten.

Tip

Lactosevrije variant: vervang de boter door plantaardige margarine, de melk door lactosevrije melk (bv. Boni Selection) en de chocopasta door een lactosevrije variant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 637 kcal
Vet 63.2 g
Koolhydraat 37.5 g
Eiwit 11.6 g

Bekijk het recept digitaal