- Bewaar

- Bewaar
Pappardelle met 4 groenten en gebakken spek
Onze drankensuggesties
Wijn Emiliana Adobe Reserva Chardonnay D.O. Valle de Casablanca Chili Bier Chimay Goud Blond trappistenbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in gelijke stukken. Schil de halve knolselder en snij in gelijke stukken. Stoom het witloof en de knolselder 20 min. gaar boven lichtgezouten water.
-
Verwijder intussen de dikke nerf uit elk groenekoolblad. Snij elk blad in dunne reepjes. Snij de wortelen in de lengte middendoor en dan in dunne plakjes.
-
Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Mix intussen het witloof en de knolselder samen met de room tot een gladde massa en breng op smaak met het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout.
-
Bak de sneetjes spek goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de reepjes groenekool en de plakjes wortel kort. Kruid met de gedroogde tijm en voeg 2 el water toe. Dek af en laat 7 min. stoven.
-
Verwarm ondertussen de witloof-knolseldersaus op een zacht vuur.
-
Roer de Luikse stroop onder de groenekool en de wortelen en laat nog 3 min. stoven op een hoog vuur, tot al het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi met de amandelschilfers en geef er 2 sneetjes spek bij. Werk eventueel af met verse tijm.
Onze drankensuggesties
Wijn Emiliana Adobe Reserva Chardonnay D.O. Valle de Casablanca Chili Bier Chimay Goud Blond trappistenbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in gelijke stukken. Schil de halve knolselder en snij in gelijke stukken. Stoom het witloof en de knolselder 20 min. gaar boven lichtgezouten water.
-
Verwijder intussen de dikke nerf uit elk groenekoolblad. Snij elk blad in dunne reepjes. Snij de wortelen in de lengte middendoor en dan in dunne plakjes.
-
Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Mix intussen het witloof en de knolselder samen met de room tot een gladde massa en breng op smaak met het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout.
-
Bak de sneetjes spek goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de reepjes groenekool en de plakjes wortel kort. Kruid met de gedroogde tijm en voeg 2 el water toe. Dek af en laat 7 min. stoven.
-
Verwarm ondertussen de witloof-knolseldersaus op een zacht vuur.
-
Roer de Luikse stroop onder de groenekool en de wortelen en laat nog 3 min. stoven op een hoog vuur, tot al het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi met de amandelschilfers en geef er 2 sneetjes spek bij. Werk eventueel af met verse tijm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Emiliana Adobe Reserva Chardonnay D.O. Valle de Casablanca Chili Bier Chimay Goud Blond trappistenbier