Pappardelle met 4 groenten en gebakken spek
Pappardelle met 4 groenten en gebakken spek

Pappardelle met 4 groenten en gebakken spek

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 5071 kj
Energie 1212 kcal
Vet 61.5 g
Verzadigd vet 18.7 g
Koolhydraat 104.7 g
Suiker 28.4 g
Vezel 17.2 g
Eiwit 51.4 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in gelijke stukken. Schil de halve knolselder en snij in gelijke stukken. Stoom het witloof en de knolselder 20 min. gaar boven lichtgezouten water.

  3. Verwijder intussen de dikke nerf uit elk groenekoolblad. Snij elk blad in dunne reepjes. Snij de wortelen in de lengte middendoor en dan in dunne plakjes.

  4. Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  6. Mix intussen het witloof en de knolselder samen met de room tot een gladde massa en breng op smaak met het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout.

  7. Bak de sneetjes spek goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de reepjes groenekool en de plakjes wortel kort. Kruid met de gedroogde tijm en voeg 2 el water toe. Dek af en laat 7 min. stoven.

  9. Verwarm ondertussen de witloof-knolseldersaus op een zacht vuur.

  10. Roer de Luikse stroop onder de groenekool en de wortelen en laat nog 3 min. stoven op een hoog vuur, tot al het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.

  11. Bestrooi met de amandelschilfers en geef er 2 sneetjes spek bij. Werk eventueel af met verse tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in gelijke stukken. Schil de halve knolselder en snij in gelijke stukken. Stoom het witloof en de knolselder 20 min. gaar boven lichtgezouten water.

  3. Verwijder intussen de dikke nerf uit elk groenekoolblad. Snij elk blad in dunne reepjes. Snij de wortelen in de lengte middendoor en dan in dunne plakjes.

  4. Bak de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  6. Mix intussen het witloof en de knolselder samen met de room tot een gladde massa en breng op smaak met het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout.

  7. Bak de sneetjes spek goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Kruid met peper en zout.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de reepjes groenekool en de plakjes wortel kort. Kruid met de gedroogde tijm en voeg 2 el water toe. Dek af en laat 7 min. stoven.

  9. Verwarm ondertussen de witloof-knolseldersaus op een zacht vuur.

  10. Roer de Luikse stroop onder de groenekool en de wortelen en laat nog 3 min. stoven op een hoog vuur, tot al het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.

  11. Bestrooi met de amandelschilfers en geef er 2 sneetjes spek bij. Werk eventueel af met verse tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 5071 kj
Energie 1212 kcal
Vet 61.5 g
Verzadigd vet 18.7 g
Koolhydraat 104.7 g
Suiker 28.4 g
Vezel 17.2 g
Eiwit 51.4 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Emiliana Adobe Reserva Chardonnay D.O. Valle de Casablanca Chili Bier Chimay Goud Blond trappistenbier

Bekijk het recept digitaal