- Bewaar

- Bewaar
Paprikadip met komijn en walnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een bakplaat en zet 10 à 20 min. onder de ovengrill, tot het vel zwartgeblakerd is.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen in een afgesloten plastic zak. Pel de afgekoelde paprika's en snij in stukken.
-
Plet ondertussen de komijnzaadjes.
-
Mix de geroosterde paprika's met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes, de walnootpitten, de agavesiroop en de olijfolie tot een grove saus. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer als dipsaus bij geroosterd stokbrood of naanbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een bakplaat en zet 10 à 20 min. onder de ovengrill, tot het vel zwartgeblakerd is.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen in een afgesloten plastic zak. Pel de afgekoelde paprika's en snij in stukken.
-
Plet ondertussen de komijnzaadjes.
-
Mix de geroosterde paprika's met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes, de walnootpitten, de agavesiroop en de olijfolie tot een grove saus. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer als dipsaus bij geroosterd stokbrood of naanbrood.