Paprikadip met komijn en walnoten
Paprikadip met komijn en walnoten

Paprikadip met komijn en walnoten

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een bakplaat en zet 10 à 20 min. onder de ovengrill, tot het vel zwartgeblakerd is.

  3. Haal uit de oven en laat afkoelen in een afgesloten plastic zak. Pel de afgekoelde paprika's en snij in stukken.

  4. Plet ondertussen de komijnzaadjes.

  5. Mix de geroosterde paprika's met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes, de walnootpitten, de agavesiroop en de olijfolie tot een grove saus. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Serveer als dipsaus bij geroosterd stokbrood of naanbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een bakplaat en zet 10 à 20 min. onder de ovengrill, tot het vel zwartgeblakerd is.

  3. Haal uit de oven en laat afkoelen in een afgesloten plastic zak. Pel de afgekoelde paprika's en snij in stukken.

  4. Plet ondertussen de komijnzaadjes.

  5. Mix de geroosterde paprika's met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes, de walnootpitten, de agavesiroop en de olijfolie tot een grove saus. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Serveer als dipsaus bij geroosterd stokbrood of naanbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 2.1 g

Bekijk het recept digitaal