Parmentier van zoete aardappel en maanzaad met zwarte linzen
Parmentier van zoete aardappel en maanzaad met zwarte linzen

Parmentier van zoete aardappel en maanzaad met zwarte linzen

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 64.5 g
Suiker 19 g
Vezel 16.2 g
Eiwit 18.5 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Schil de zoete aardappelen en snij in stukjes. - Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes. - Snij de ongeschilde courgettes in schijfjes. Kruid met peper en zout en bestrijk met de olijfolie.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Kook de linzen en de paprikablokjes ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en kruid met peper en zout.

  6. Kook intussen de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Pureer samen met het roomalternatief. Meng er het maanzaad onder en kruid met peper en zout.

  7. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de courgetteschijfjes 2 min. aan elke kant.

  8. Schep de linzen en de paprika in een ovenschaal en leg er de courgetteschijfjes op. Verdeel er de zoeteaardappelpuree over en bestrooi met het paneermeel.

  9. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Schil de zoete aardappelen en snij in stukjes. - Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes. - Snij de ongeschilde courgettes in schijfjes. Kruid met peper en zout en bestrijk met de olijfolie.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Kook de linzen en de paprikablokjes ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en kruid met peper en zout.

  6. Kook intussen de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Pureer samen met het roomalternatief. Meng er het maanzaad onder en kruid met peper en zout.

  7. Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de courgetteschijfjes 2 min. aan elke kant.

  8. Schep de linzen en de paprika in een ovenschaal en leg er de courgetteschijfjes op. Verdeel er de zoeteaardappelpuree over en bestrooi met het paneermeel.

  9. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 64.5 g
Suiker 19 g
Vezel 16.2 g
Eiwit 18.5 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Delirium Tremens Wijn Château du Luc - A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal