Pasta met paprika en venkel
Pasta met paprika en venkel

Pasta met paprika en venkel

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 627 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 95.3 g
Eiwit 27.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snij de gekookte ham in reepjes.

  3. Snij de venkel in kleine blokjes. Hou het groen van de venkel apart als garnituur. Snipper de sjalot fijn.

  4. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, laat even stoven en voeg de venkelblokjes en diepgevroren paprikareepjes toe. Laat gedurende 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Strooi er de bloem over en roer goed om.

  5. Giet er de runderbouillon en de rode wijn bij en breng aan de kook. Dek af en laat op een matig vuur gedurende 25 min. sudderen.

  6. Voeg de hamreepjes toe aan de saus en laat even doorkoken.

  7. Kook intussen de pasta gaar in 5 L lichtjes gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng 1/3 van de saus onder de pasta.

  8. Schep de pasta in diepe borden en geef er de rest van de saus apart bij. Versier met wat venkelgroen. Dien heel heet op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snij de gekookte ham in reepjes.

  3. Snij de venkel in kleine blokjes. Hou het groen van de venkel apart als garnituur. Snipper de sjalot fijn.

  4. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, laat even stoven en voeg de venkelblokjes en diepgevroren paprikareepjes toe. Laat gedurende 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Strooi er de bloem over en roer goed om.

  5. Giet er de runderbouillon en de rode wijn bij en breng aan de kook. Dek af en laat op een matig vuur gedurende 25 min. sudderen.

  6. Voeg de hamreepjes toe aan de saus en laat even doorkoken.

  7. Kook intussen de pasta gaar in 5 L lichtjes gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng 1/3 van de saus onder de pasta.

  8. Schep de pasta in diepe borden en geef er de rest van de saus apart bij. Versier met wat venkelgroen. Dien heel heet op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 627 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 95.3 g
Eiwit 27.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Italië Wijn Droge witte wijn uit Italië met aangenaam bloemige aroma's. Jong en koel drinken. Wijn Domaine de Tout-Vent A.C. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal