Penne met romige champignons en saliecrumble
Penne met romige champignons en saliecrumble

Penne met romige champignons en saliecrumble

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 12.6 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 92 g
Suiker 3.1 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 12 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 2.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Snipper de sjalotten, het knoflook en de salie fijn.

  6. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak het paneermeel goudbruin en meng er de salie onder.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur.

  10. Overgiet de champignons met het plataardig alternatief voor room en kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. opwarmen.

  11. Meng de romige champignons en e rucola onder de penne. Bestroi met de saliecrumble.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 2.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Snipper de sjalotten, het knoflook en de salie fijn.

  6. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak het paneermeel goudbruin en meng er de salie onder.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur.

  10. Overgiet de champignons met het plataardig alternatief voor room en kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. opwarmen.

  11. Meng de romige champignons en e rucola onder de penne. Bestroi met de saliecrumble.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 12.6 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 92 g
Suiker 3.1 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 12 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grisette Blond bier Wijn Toscana Rosso I.G.P. 'Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal