- Bewaar

- Bewaar
Peren in bladerdeegjasje
Onze drankensuggesties
Wijn Croix-Milhas A.C. Muscat de Rivesaltes Witte likeurwijn, gemaakt van muskaatdruiven. Hij is zacht en fijn, en kruidig in geur en smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Snij ze in de lengte middendoor en verwijder het klokhuis.
-
Breng 1 L water aan de kook met de honing, het gesplitste vanillestokje en het citroensap. Leg er de peren in en laat tot net onder het kookpunt komen. Neem de kookpan van het vuur en laat de peren afkoelen in het kookvocht.
-
Meng de rozijntjes met het kaneel. Voeg de peerhelften weer samen en vul de holte van het klokhuis met rozijntjes. Snij de onderkant van de peren weg zodat ze rechtop kunnen staan.
-
Rol het bladerdeeg dubbel zo groot uit en snij elke plak in twee. Zet een peer in het midden van elke plak en wikkel het deeg rond de peer: het steeltje moet er bovenuit blijven steken. Snij overtollig deeg weg zodat het jasje niet te dik wordt. Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Schik de peren in een ovenschaal. ± 1/2 uur voor het opdienen, 20 min.
-
Klop het ei los en strijk er de bladerdeegjasjes mee in.
-
Schuif de ovenschotel gedurende 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven op 225 °C tot het jasje goudgeel en krokant wordt.
-
Laat ± 15 min. afkoelen, zodat de peer bij het opdienen nog lauw is.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een peer en geef er een bolletje vanilleroomijs bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Croix-Milhas A.C. Muscat de Rivesaltes Witte likeurwijn, gemaakt van muskaatdruiven. Hij is zacht en fijn, en kruidig in geur en smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Snij ze in de lengte middendoor en verwijder het klokhuis.
-
Breng 1 L water aan de kook met de honing, het gesplitste vanillestokje en het citroensap. Leg er de peren in en laat tot net onder het kookpunt komen. Neem de kookpan van het vuur en laat de peren afkoelen in het kookvocht.
-
Meng de rozijntjes met het kaneel. Voeg de peerhelften weer samen en vul de holte van het klokhuis met rozijntjes. Snij de onderkant van de peren weg zodat ze rechtop kunnen staan.
-
Rol het bladerdeeg dubbel zo groot uit en snij elke plak in twee. Zet een peer in het midden van elke plak en wikkel het deeg rond de peer: het steeltje moet er bovenuit blijven steken. Snij overtollig deeg weg zodat het jasje niet te dik wordt. Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Schik de peren in een ovenschaal. ± 1/2 uur voor het opdienen, 20 min.
-
Klop het ei los en strijk er de bladerdeegjasjes mee in.
-
Schuif de ovenschotel gedurende 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven op 225 °C tot het jasje goudgeel en krokant wordt.
-
Laat ± 15 min. afkoelen, zodat de peer bij het opdienen nog lauw is.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een peer en geef er een bolletje vanilleroomijs bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Croix-Milhas A.C. Muscat de Rivesaltes Witte likeurwijn, gemaakt van muskaatdruiven. Hij is zacht en fijn, en kruidig in geur en smaak.