- Bewaar

- Bewaar
Perenbiscuit met speculaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten samen met 2 eetl. koud water tot een stevig schuim. Klop er de suiker onder en blijf kloppen tot u een stijf, glanzend mengsel krijgt.
-
Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit en schep voorzichtig onder de eiwitten.
-
Meng 80 g bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder. Zeef boven het eiermengsel en schep het er voorzichtig onder.
-
Beboter een springvorm (Ø 24 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna horizontaal in drie gelijke schijven met een broodmes.
-
Verkruimel intussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Hak de hazelnoten fijn.
-
Klop de room samen met de vanillesuiker op.
-
Schil de peren en snij in blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Afwerking:
-
Leg de onderste biscuitschijf op een taartschotel en besmeer met 1/3 van de opgeklopte room. Verdeel er de helft van de speculaaskruimels over.
-
Leg er de middelste biscuitschijf bovenop en druk lichtjes aan. Besmeer de bovenkant met de helft van de overgebleven room en beleg met de perenstukjes.
-
Leg de laatste schijf op de stukjes peer en besmeer met de rest van de room. Verdeel er de gehakte hazelnoten en de rest van de speculaas over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten samen met 2 eetl. koud water tot een stevig schuim. Klop er de suiker onder en blijf kloppen tot u een stijf, glanzend mengsel krijgt.
-
Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit en schep voorzichtig onder de eiwitten.
-
Meng 80 g bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder. Zeef boven het eiermengsel en schep het er voorzichtig onder.
-
Beboter een springvorm (Ø 24 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna horizontaal in drie gelijke schijven met een broodmes.
-
Verkruimel intussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Hak de hazelnoten fijn.
-
Klop de room samen met de vanillesuiker op.
-
Schil de peren en snij in blokjes. Besprenkel met het citroensap.
-
Afwerking:
-
Leg de onderste biscuitschijf op een taartschotel en besmeer met 1/3 van de opgeklopte room. Verdeel er de helft van de speculaaskruimels over.
-
Leg er de middelste biscuitschijf bovenop en druk lichtjes aan. Besmeer de bovenkant met de helft van de overgebleven room en beleg met de perenstukjes.
-
Leg de laatste schijf op de stukjes peer en besmeer met de rest van de room. Verdeel er de gehakte hazelnoten en de rest van de speculaas over.