- Bewaar

- Bewaar
Pingpongballetjes van rijst en scampi
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + afkoelen)
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Pel intussen de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij elke scampi in 4 stukjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Laat de halve perziken uitlekken en snij ze in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Doe alle ingrediënten voor de perzikenchutney in een kookpot, samen met wat peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur, tot de perziken plat zijn gekookt.
-
Klop intussen 1 ei los met een vork in een diep bord. Breek het andere ei in een kom en meng er de parmezaan en de afgekoelde rijst onder. Kruid met peper.
-
Neem een portie rijst in uw handpalm en leg er 2 stukjes scampi op. Rol de rijst mooi rond de stukjes scampi tot een pingpongballetje. Maak zo 10 balletjes.
-
Rol de balletjes door de bloem. Dompel ze daarna onder in het losgeklopte ei en rol ze door het paneermeel.
-
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de balletjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + afkoelen)
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Pel intussen de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij elke scampi in 4 stukjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Laat de halve perziken uitlekken en snij ze in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Doe alle ingrediënten voor de perzikenchutney in een kookpot, samen met wat peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur, tot de perziken plat zijn gekookt.
-
Klop intussen 1 ei los met een vork in een diep bord. Breek het andere ei in een kom en meng er de parmezaan en de afgekoelde rijst onder. Kruid met peper.
-
Neem een portie rijst in uw handpalm en leg er 2 stukjes scampi op. Rol de rijst mooi rond de stukjes scampi tot een pingpongballetje. Maak zo 10 balletjes.
-
Rol de balletjes door de bloem. Dompel ze daarna onder in het losgeklopte ei en rol ze door het paneermeel.
-
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de balletjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië