Pingpongballetjes van rijst en scampi
Pingpongballetjes van rijst en scampi

Pingpongballetjes van rijst en scampi

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 12.1 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 8.8 g
Vezel 1 g
Eiwit 6.7 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + afkoelen)

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  4. Pel intussen de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij elke scampi in 4 stukjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Laat de halve perziken uitlekken en snij ze in kleine stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Doe alle ingrediënten voor de perzikenchutney in een kookpot, samen met wat peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur, tot de perziken plat zijn gekookt.

  9. Klop intussen 1 ei los met een vork in een diep bord. Breek het andere ei in een kom en meng er de parmezaan en de afgekoelde rijst onder. Kruid met peper.

  10. Neem een portie rijst in uw handpalm en leg er 2 stukjes scampi op. Rol de rijst mooi rond de stukjes scampi tot een pingpongballetje. Maak zo 10 balletjes.

  11. Rol de balletjes door de bloem. Dompel ze daarna onder in het losgeklopte ei en rol ze door het paneermeel.

  12. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de balletjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + afkoelen)

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  4. Pel intussen de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Snij elke scampi in 4 stukjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Laat de halve perziken uitlekken en snij ze in kleine stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Doe alle ingrediënten voor de perzikenchutney in een kookpot, samen met wat peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur, tot de perziken plat zijn gekookt.

  9. Klop intussen 1 ei los met een vork in een diep bord. Breek het andere ei in een kom en meng er de parmezaan en de afgekoelde rijst onder. Kruid met peper.

  10. Neem een portie rijst in uw handpalm en leg er 2 stukjes scampi op. Rol de rijst mooi rond de stukjes scampi tot een pingpongballetje. Maak zo 10 balletjes.

  11. Rol de balletjes door de bloem. Dompel ze daarna onder in het losgeklopte ei en rol ze door het paneermeel.

  12. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de balletjes 5 min. aan alle kanten goudbruin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 12.1 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 27.7 g
Suiker 8.8 g
Vezel 1 g
Eiwit 6.7 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal