Pittige auberginetortilla
Pittige auberginetortilla

Pittige auberginetortilla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 21.3 g
Suiker 6.3 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 20.4 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de aubergine in de lengte in 4 en dan in hele fijne plakjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Klop de eieren los.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.

  11. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de ui 5 min. Voeg de aubergine en de tomatenpuree samen met 5 cl water toe. Laat nog 10 min. stoven en roer regelmatig.

  12. Voeg de piment d'espelette, de verse kaas en de fijngehakte peterselie toe. Kruid met peper en zout. Meng goed, haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.

  13. Doe de aubergine bij de losgeklopte eieren, voeg de aardappelblokjes toe en meng goed.

  14. Vet een ovenvaste pan in met 1 eetl. olijfolie en giet er het eiermengsel in. Bestrooi met de geraspte kaas.

  15. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lauw worden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de aubergine in de lengte in 4 en dan in hele fijne plakjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Klop de eieren los.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.

  11. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de ui 5 min. Voeg de aubergine en de tomatenpuree samen met 5 cl water toe. Laat nog 10 min. stoven en roer regelmatig.

  12. Voeg de piment d'espelette, de verse kaas en de fijngehakte peterselie toe. Kruid met peper en zout. Meng goed, haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen.

  13. Doe de aubergine bij de losgeklopte eieren, voeg de aardappelblokjes toe en meng goed.

  14. Vet een ovenvaste pan in met 1 eetl. olijfolie en giet er het eiermengsel in. Bestrooi met de geraspte kaas.

  15. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lauw worden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 21.3 g
Suiker 6.3 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 20.4 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Navarro Lopez 'Para Celsus' Tempranillo Viño de la Tierra de Castilla - Spanje

Bekijk het recept digitaal