Pittige noedelwok met scampi's en edamamebonen
Pittige noedelwok met scampi's en edamamebonen

Pittige noedelwok met scampi's en edamamebonen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 11.6 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 66.5 g
Suiker 19.4 g
Vezel 7 g
Eiwit 36.1 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog. Kruid met peper en zout.

  2. Laat de diepgevroren edamamebonen 5 min. weken in heet water. Giet af en haal de bonen uit de peulen.

  3. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.

  4. Rasp de gember fijn. Pers de sinaasappel.

  5. Snij het rode pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper heel fijn.

  6. Pers het knoflook fijn.

  7. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de edamamebonen toe. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Meng intussen alle ingrediënten voor de saus onder elkaar.

  9. Verhit de wokolie in een wok en bak de scampi's 2 min. op een hoog vuur. Voeg de paprikareepjes, de wokmix, de edamamebonen en de noedels toe aan de scampi's.

  10. Meng alles goed onder elkaar en voeg de saus toe. Roer goed en laat nog even goed opwarmen.

  11. Snipper de lente-uitjes en de koriander fijn.

  12. Bestrooi de wokschotel net voor het serveren met de lente-uitjes en de koriander. Vervang de scampi's door veggie wokreepjes voor een vegetarische variant.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog. Kruid met peper en zout.

  2. Laat de diepgevroren edamamebonen 5 min. weken in heet water. Giet af en haal de bonen uit de peulen.

  3. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.

  4. Rasp de gember fijn. Pers de sinaasappel.

  5. Snij het rode pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper heel fijn.

  6. Pers het knoflook fijn.

  7. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de edamamebonen toe. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Meng intussen alle ingrediënten voor de saus onder elkaar.

  9. Verhit de wokolie in een wok en bak de scampi's 2 min. op een hoog vuur. Voeg de paprikareepjes, de wokmix, de edamamebonen en de noedels toe aan de scampi's.

  10. Meng alles goed onder elkaar en voeg de saus toe. Roer goed en laat nog even goed opwarmen.

  11. Snipper de lente-uitjes en de koriander fijn.

  12. Bestrooi de wokschotel net voor het serveren met de lente-uitjes en de koriander. Vervang de scampi's door veggie wokreepjes voor een vegetarische variant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 11.6 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 66.5 g
Suiker 19.4 g
Vezel 7 g
Eiwit 36.1 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal