- Bewaar

- Bewaar
Pittige noedelwok met scampi's en edamamebonen
Onze drankensuggesties
Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog. Kruid met peper en zout.
-
Laat de diepgevroren edamamebonen 5 min. weken in heet water. Giet af en haal de bonen uit de peulen.
-
Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.
-
Rasp de gember fijn. Pers de sinaasappel.
-
Snij het rode pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper heel fijn.
-
Pers het knoflook fijn.
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de edamamebonen toe. Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng intussen alle ingrediënten voor de saus onder elkaar.
-
Verhit de wokolie in een wok en bak de scampi's 2 min. op een hoog vuur. Voeg de paprikareepjes, de wokmix, de edamamebonen en de noedels toe aan de scampi's.
-
Meng alles goed onder elkaar en voeg de saus toe. Roer goed en laat nog even goed opwarmen.
-
Snipper de lente-uitjes en de koriander fijn.
-
Bestrooi de wokschotel net voor het serveren met de lente-uitjes en de koriander. Vervang de scampi's door veggie wokreepjes voor een vegetarische variant.
Onze drankensuggesties
Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog. Kruid met peper en zout.
-
Laat de diepgevroren edamamebonen 5 min. weken in heet water. Giet af en haal de bonen uit de peulen.
-
Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in reepjes.
-
Rasp de gember fijn. Pers de sinaasappel.
-
Snij het rode pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper heel fijn.
-
Pers het knoflook fijn.
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 2 min. de edamamebonen toe. Giet af en spoel onder koud water.
-
Meng intussen alle ingrediënten voor de saus onder elkaar.
-
Verhit de wokolie in een wok en bak de scampi's 2 min. op een hoog vuur. Voeg de paprikareepjes, de wokmix, de edamamebonen en de noedels toe aan de scampi's.
-
Meng alles goed onder elkaar en voeg de saus toe. Roer goed en laat nog even goed opwarmen.
-
Snipper de lente-uitjes en de koriander fijn.
-
Bestrooi de wokschotel net voor het serveren met de lente-uitjes en de koriander. Vervang de scampi's door veggie wokreepjes voor een vegetarische variant.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië