Pittige pompoenpuree met pitabroodjes
Pittige pompoenpuree met pitabroodjes

Pittige pompoenpuree met pitabroodjes

Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 135 kcal
Vet 3.9 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 20.9 g
Suiker 3.3 g
Vezel 1 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de butternutpompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil en snij het vruchtvlees in gelijke stukken.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snipper de blaadjes platte peterselie, de munt en de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de blokjes pompoen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn.

  8. Doe intussen het knoflook in een steelpannetje, samen met de olijfolie, de azijn, de bloemsuiker, de komijn, de pilipili en zout. Breng aan de kook tot de suiker gesmolten is.

  9. Meng de saus onder de pompoenpuree en voeg de verse kruiden toe.

  10. Rooster de pitabroodjes goudbruin.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de pompoenpuree met de geroosterde pitabroodjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de butternutpompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil en snij het vruchtvlees in gelijke stukken.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snipper de blaadjes platte peterselie, de munt en de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de blokjes pompoen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn.

  8. Doe intussen het knoflook in een steelpannetje, samen met de olijfolie, de azijn, de bloemsuiker, de komijn, de pilipili en zout. Breng aan de kook tot de suiker gesmolten is.

  9. Meng de saus onder de pompoenpuree en voeg de verse kruiden toe.

  10. Rooster de pitabroodjes goudbruin.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de pompoenpuree met de geroosterde pitabroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 135 kcal
Vet 3.9 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 20.9 g
Suiker 3.3 g
Vezel 1 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine Saint André rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal