Pittige soep met scampi's, vermicelli en kokosmelk
Pittige soep met scampi's, vermicelli en kokosmelk

Pittige soep met scampi's, vermicelli en kokosmelk

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 30.1 g
Verzadigd vet 15.7 g
Koolhydraat 27.2 g
Suiker 9.9 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 15.6 g
Zout 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's ontdooien. Pel de scampi's.

  3. Kneus de stengels citroengras en snij in de lengte in 2.

  4. Snij het groen van de preien en snij het wit in fijne ringen.

  5. Snij de rode ui in stukken.

  6. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn. Hou een lepeltje groen apart voor de afwerking.

  9. Snij de grootste champignons fijn.

  10. Snipper de koriander fijn.

  11. Pers de halve limoen.

  12. Bereiding:
  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui, het preiwit, de zoete aardappel, het citroengras en de helft van de lente-uitjes 5 min.

  14. Blus met de visfond en de kokosmelk.

  15. Voeg de rode currypasta toe en laat 15 min. sudderen. Verwijder het citroengras en mix fijn.

  16. Voeg de paprika, de rest van de lente-uitjes en de rijstvermicelli toe en laat nog 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  17. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur.

  18. Voeg de champignons toe aan de soep en breng op smaak met 1 eetl. vissaus en de helft van het limoensap.

  19. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de scampi's op een hoog vuur.

  20. Breng op smaak met 1 eetl. vissaus en de rest van het limoensap.

  21. Afwerking:
  22. Werk de soep af met de koriander, het groen van de lente-uitjes, de scampi's en de garnalen. Geef nog een draai van de pepermolen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's ontdooien. Pel de scampi's.

  3. Kneus de stengels citroengras en snij in de lengte in 2.

  4. Snij het groen van de preien en snij het wit in fijne ringen.

  5. Snij de rode ui in stukken.

  6. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  8. Snipper de lente-uitjes fijn. Hou een lepeltje groen apart voor de afwerking.

  9. Snij de grootste champignons fijn.

  10. Snipper de koriander fijn.

  11. Pers de halve limoen.

  12. Bereiding:
  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui, het preiwit, de zoete aardappel, het citroengras en de helft van de lente-uitjes 5 min.

  14. Blus met de visfond en de kokosmelk.

  15. Voeg de rode currypasta toe en laat 15 min. sudderen. Verwijder het citroengras en mix fijn.

  16. Voeg de paprika, de rest van de lente-uitjes en de rijstvermicelli toe en laat nog 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  17. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur.

  18. Voeg de champignons toe aan de soep en breng op smaak met 1 eetl. vissaus en de helft van het limoensap.

  19. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de scampi's op een hoog vuur.

  20. Breng op smaak met 1 eetl. vissaus en de rest van het limoensap.

  21. Afwerking:
  22. Werk de soep af met de koriander, het groen van de lente-uitjes, de scampi's en de garnalen. Geef nog een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 30.1 g
Verzadigd vet 15.7 g
Koolhydraat 27.2 g
Suiker 9.9 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 15.6 g
Zout 4.5 g

Bekijk het recept digitaal