- Bewaar

- Bewaar
Pittige soep met scampi's, vermicelli en kokosmelk
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's ontdooien. Pel de scampi's.
-
Kneus de stengels citroengras en snij in de lengte in 2.
-
Snij het groen van de preien en snij het wit in fijne ringen.
-
Snij de rode ui in stukken.
-
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Hou een lepeltje groen apart voor de afwerking.
-
Snij de grootste champignons fijn.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Pers de halve limoen.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui, het preiwit, de zoete aardappel, het citroengras en de helft van de lente-uitjes 5 min.
-
Blus met de visfond en de kokosmelk.
-
Voeg de rode currypasta toe en laat 15 min. sudderen. Verwijder het citroengras en mix fijn.
-
Voeg de paprika, de rest van de lente-uitjes en de rijstvermicelli toe en laat nog 10 min. koken op een zacht vuurtje.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur.
-
Voeg de champignons toe aan de soep en breng op smaak met 1 eetl. vissaus en de helft van het limoensap.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de scampi's op een hoog vuur.
-
Breng op smaak met 1 eetl. vissaus en de rest van het limoensap.
-
Afwerking:
-
Werk de soep af met de koriander, het groen van de lente-uitjes, de scampi's en de garnalen. Geef nog een draai van de pepermolen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's ontdooien. Pel de scampi's.
-
Kneus de stengels citroengras en snij in de lengte in 2.
-
Snij het groen van de preien en snij het wit in fijne ringen.
-
Snij de rode ui in stukken.
-
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Hou een lepeltje groen apart voor de afwerking.
-
Snij de grootste champignons fijn.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Pers de halve limoen.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui, het preiwit, de zoete aardappel, het citroengras en de helft van de lente-uitjes 5 min.
-
Blus met de visfond en de kokosmelk.
-
Voeg de rode currypasta toe en laat 15 min. sudderen. Verwijder het citroengras en mix fijn.
-
Voeg de paprika, de rest van de lente-uitjes en de rijstvermicelli toe en laat nog 10 min. koken op een zacht vuurtje.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur.
-
Voeg de champignons toe aan de soep en breng op smaak met 1 eetl. vissaus en de helft van het limoensap.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de scampi's op een hoog vuur.
-
Breng op smaak met 1 eetl. vissaus en de rest van het limoensap.
-
Afwerking:
-
Werk de soep af met de koriander, het groen van de lente-uitjes, de scampi's en de garnalen. Geef nog een draai van de pepermolen.