- Bewaar

- Bewaar
Pompoen-venkelsoep met krokante pancettasnippers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
-
Snij de ui in stukken.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in stukken.
-
Schil de appel en snij in stukken.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel tot snippers.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de venkel, de pompoen en de appel toe en laat 2 min. stoven. Kruid met zwarte peper.
-
Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. pruttelen.
-
Mix fijn en kruid eventueel nog bij met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommen. Werk af met een scheutje room, het bieslook, de croutons en de pancettasnippers.
Drukke dag vandaag? Met onze pompoenblokjes uit de diepvriesafdeling kan u nog sneller aan tafel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
-
Snij de ui in stukken.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in stukken.
-
Schil de appel en snij in stukken.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel tot snippers.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de venkel, de pompoen en de appel toe en laat 2 min. stoven. Kruid met zwarte peper.
-
Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. pruttelen.
-
Mix fijn en kruid eventueel nog bij met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommen. Werk af met een scheutje room, het bieslook, de croutons en de pancettasnippers.
Drukke dag vandaag? Met onze pompoenblokjes uit de diepvriesafdeling kan u nog sneller aan tafel.