Pompoen-venkelsoep met krokante pancettasnippers
Pompoen-venkelsoep met krokante pancettasnippers

Pompoen-venkelsoep met krokante pancettasnippers

45 min.
Lunch
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 153 kcal
Vet 8.8 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 12.5 g
Suiker 6.5 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 5 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.

  5. Snij de ui in stukken.

  6. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in stukken.

  7. Schil de appel en snij in stukken.

  8. Snipper het bieslook fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel tot snippers.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de venkel, de pompoen en de appel toe en laat 2 min. stoven. Kruid met zwarte peper.

  13. Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. pruttelen.

  14. Mix fijn en kruid eventueel nog bij met zwarte peper.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de soep over kommen. Werk af met een scheutje room, het bieslook, de croutons en de pancettasnippers.

Tip

Drukke dag vandaag? Met onze pompoenblokjes uit de diepvriesafdeling kan u nog sneller aan tafel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.

  5. Snij de ui in stukken.

  6. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in stukken.

  7. Schil de appel en snij in stukken.

  8. Snipper het bieslook fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel tot snippers.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de venkel, de pompoen en de appel toe en laat 2 min. stoven. Kruid met zwarte peper.

  13. Overgiet met de groentebouillon en laat 20 min. pruttelen.

  14. Mix fijn en kruid eventueel nog bij met zwarte peper.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de soep over kommen. Werk af met een scheutje room, het bieslook, de croutons en de pancettasnippers.

Tip

Drukke dag vandaag? Met onze pompoenblokjes uit de diepvriesafdeling kan u nog sneller aan tafel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 153 kcal
Vet 8.8 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 12.5 g
Suiker 6.5 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 5 g
Zout 3.2 g

Bekijk het recept digitaal