Pompoenlasagne met oesterzwammen en spinazie
Pompoenlasagne met oesterzwammen en spinazie

Pompoenlasagne met oesterzwammen en spinazie

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2594 kj
Energie 620 kcal
Vet 33.8 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 39.7 g
Suiker 14.4 g
Vezel 8 g
Eiwit 35.2 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 40 min. in de oven
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Maak linten van de courgette met een dunschiller.

  3. Snij 3 hele dunne, ronde plakken van de butternutpompoen en schil de rest. Schil de wortelen. Snij het grote stuk pompoen en de wortelen in kleine stukjes.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes pompoen en wortel toe. Laat 15 min. gaar stoven op een zacht vuur.

  5. Verhit 1 el olijfolie in een ruime kookpot en stoof de spinazie 2 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de cottage cheese onder.

  6. Verkruimel het bouillonblokje over de pompoen en de wortel. Kruid met cayennepeper, peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn.

  7. Scheur de oesterzwammen in repen. Verhit 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de oesterzwammen 4 min. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel wat pompoenpuree over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er 3 lasagnevellen over, wat pompoenpuree, courgettelinten, oesterzwammen en spinaziemengsel. Bedek met lasagnevellen, pompoenpuree, courgettelinten, oesterzwammen, spinaziemengsel en de plakken pompoen. Eindig met pompoenpuree.

  9. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel samen met de geraspte kaas over de lasagne. Bestrooi met de pompoenpitten.

  10. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 5 min. de grill op.

Tip
Liever vlees?

Vul aan met sneetjes gekookte of rauwe ham.

Variant

Laat de lasagnevellen weg en gebruik nog wat extra courgette.

Vooraf begonnen is tijd gewonnen

Maak de lasagne al de dag vooraf. Dan hoef je hem de dag zelf alleen nog 45 à 50 min. in de oven te zetten. Heb je echt weinig tijd? Dan kan je de lasagne ook al de dag vooraf bakken. Als je dat in kleine porties doet, dan duurt het opwarmen niet zo lang in de oven. De microgolfoven kan natuurlijk ook. Zorg er ook voor dat je de gebakken lasagne goed afdekt met aluminiumfolie. Zo droogt hij niet uit.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 40 min. in de oven
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Maak linten van de courgette met een dunschiller.

  3. Snij 3 hele dunne, ronde plakken van de butternutpompoen en schil de rest. Schil de wortelen. Snij het grote stuk pompoen en de wortelen in kleine stukjes.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes pompoen en wortel toe. Laat 15 min. gaar stoven op een zacht vuur.

  5. Verhit 1 el olijfolie in een ruime kookpot en stoof de spinazie 2 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de cottage cheese onder.

  6. Verkruimel het bouillonblokje over de pompoen en de wortel. Kruid met cayennepeper, peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn.

  7. Scheur de oesterzwammen in repen. Verhit 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de oesterzwammen 4 min. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel wat pompoenpuree over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er 3 lasagnevellen over, wat pompoenpuree, courgettelinten, oesterzwammen en spinaziemengsel. Bedek met lasagnevellen, pompoenpuree, courgettelinten, oesterzwammen, spinaziemengsel en de plakken pompoen. Eindig met pompoenpuree.

  9. Snij de mozzarella in blokjes en verdeel samen met de geraspte kaas over de lasagne. Bestrooi met de pompoenpitten.

  10. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven en zet de laatste 5 min. de grill op.

Tip
Liever vlees?

Vul aan met sneetjes gekookte of rauwe ham.

Variant

Laat de lasagnevellen weg en gebruik nog wat extra courgette.

Vooraf begonnen is tijd gewonnen

Maak de lasagne al de dag vooraf. Dan hoef je hem de dag zelf alleen nog 45 à 50 min. in de oven te zetten. Heb je echt weinig tijd? Dan kan je de lasagne ook al de dag vooraf bakken. Als je dat in kleine porties doet, dan duurt het opwarmen niet zo lang in de oven. De microgolfoven kan natuurlijk ook. Zorg er ook voor dat je de gebakken lasagne goed afdekt met aluminiumfolie. Zo droogt hij niet uit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2594 kj
Energie 620 kcal
Vet 33.8 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 39.7 g
Suiker 14.4 g
Vezel 8 g
Eiwit 35.2 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tavel A.O.P. Bier Maredsous Bruin Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal