Pompoenmuffins met kaneel en gember
Pompoenmuffins met kaneel en gember

Pompoenmuffins met kaneel en gember

1 u. 10 min.
Tussendoortje
11 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 20 g
Suiker 8.1 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 7.8 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes. Doe in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Rooster ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Hak intussen de notenmengeling grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Mix de havermout fijn met een staafmixer of in de blender. Meng met het boekweitmeel, het bakpoeder, het zout, het gemberpoeder en de kaneel of speculaaskruiden.

  6. Haal de pompoen uit de oven en doe in een hoge maatbeker of in de blender samen met de ahornsiroop en de yoghurt. Mix tot een glad geheel.

  7. Roer het pompoenmengsel onder de havermengeling. Klop de eieren los en voeg samen met 80 ml olijfolie toe.

  8. Meng tot een glad deeg. Roer er de grofgehakte noten onder.

  9. Doe 10 à 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul tot de rand met het beslag. Bestrooi met de pompoenpitten.

  10. Zet ± 20 min. in de oven, op 180 °C. De muffins zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  11. Haal uit de oven en laat de muffins even afkoelen in de bakvorm. Haal ze eruit en laat verder afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes. Doe in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Rooster ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Hak intussen de notenmengeling grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Mix de havermout fijn met een staafmixer of in de blender. Meng met het boekweitmeel, het bakpoeder, het zout, het gemberpoeder en de kaneel of speculaaskruiden.

  6. Haal de pompoen uit de oven en doe in een hoge maatbeker of in de blender samen met de ahornsiroop en de yoghurt. Mix tot een glad geheel.

  7. Roer het pompoenmengsel onder de havermengeling. Klop de eieren los en voeg samen met 80 ml olijfolie toe.

  8. Meng tot een glad deeg. Roer er de grofgehakte noten onder.

  9. Doe 10 à 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul tot de rand met het beslag. Bestrooi met de pompoenpitten.

  10. Zet ± 20 min. in de oven, op 180 °C. De muffins zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  11. Haal uit de oven en laat de muffins even afkoelen in de bakvorm. Haal ze eruit en laat verder afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 20 g
Suiker 8.1 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 7.8 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal