- Bewaar

- Bewaar
Pompoenmuffins met kaneel en gember
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes. Doe in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Rooster ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de notenmengeling grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Mix de havermout fijn met een staafmixer of in de blender. Meng met het boekweitmeel, het bakpoeder, het zout, het gemberpoeder en de kaneel of speculaaskruiden.
-
Haal de pompoen uit de oven en doe in een hoge maatbeker of in de blender samen met de ahornsiroop en de yoghurt. Mix tot een glad geheel.
-
Roer het pompoenmengsel onder de havermengeling. Klop de eieren los en voeg samen met 80 ml olijfolie toe.
-
Meng tot een glad deeg. Roer er de grofgehakte noten onder.
-
Doe 10 à 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul tot de rand met het beslag. Bestrooi met de pompoenpitten.
-
Zet ± 20 min. in de oven, op 180 °C. De muffins zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Haal uit de oven en laat de muffins even afkoelen in de bakvorm. Haal ze eruit en laat verder afkoelen op een rooster.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes. Doe in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Rooster ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de notenmengeling grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Mix de havermout fijn met een staafmixer of in de blender. Meng met het boekweitmeel, het bakpoeder, het zout, het gemberpoeder en de kaneel of speculaaskruiden.
-
Haal de pompoen uit de oven en doe in een hoge maatbeker of in de blender samen met de ahornsiroop en de yoghurt. Mix tot een glad geheel.
-
Roer het pompoenmengsel onder de havermengeling. Klop de eieren los en voeg samen met 80 ml olijfolie toe.
-
Meng tot een glad deeg. Roer er de grofgehakte noten onder.
-
Doe 10 à 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul tot de rand met het beslag. Bestrooi met de pompoenpitten.
-
Zet ± 20 min. in de oven, op 180 °C. De muffins zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
-
Haal uit de oven en laat de muffins even afkoelen in de bakvorm. Haal ze eruit en laat verder afkoelen op een rooster.