- Bewaar

- Bewaar
Pompoenravioli in boter-saliesaus
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil intussen de halve pompoen, verwijder de pitten en snij in grove stukken. Leg in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak ondertussen de verse oreganoblaadjes fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Mix de pompoenstukken met de ricotta, oregano en parmezaan en kruid met zwarte peper en zout.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en rol het pastadeeg heel dun uit tot maximaal 1 à 1,5 mm dik. Snij in repen van 6 cm breed.
-
Leg telkens 1 koffiel. van het pompoenmengsel op ± 6 cm van elkaar op de helft van de reepjes deeg. Maak de randen rond elke koffiel. vulling een beetje nat met water en leg er een tweede reep deeg over. Duw de randen rondom goed dicht. Snij de repen in stukken ravioli.
-
Kook de ravioli enkele min. gaar in lichtgezouten water.
-
Smelt intussen de boter, voeg de salieblaadjes toe en roer tot een sausje.
-
Afwerking:
-
Verdeel de ravioli over de borden en lepel er de saliesaus over. Leg er wat rucola bovenop.
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil intussen de halve pompoen, verwijder de pitten en snij in grove stukken. Leg in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak ondertussen de verse oreganoblaadjes fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Mix de pompoenstukken met de ricotta, oregano en parmezaan en kruid met zwarte peper en zout.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en rol het pastadeeg heel dun uit tot maximaal 1 à 1,5 mm dik. Snij in repen van 6 cm breed.
-
Leg telkens 1 koffiel. van het pompoenmengsel op ± 6 cm van elkaar op de helft van de reepjes deeg. Maak de randen rond elke koffiel. vulling een beetje nat met water en leg er een tweede reep deeg over. Duw de randen rondom goed dicht. Snij de repen in stukken ravioli.
-
Kook de ravioli enkele min. gaar in lichtgezouten water.
-
Smelt intussen de boter, voeg de salieblaadjes toe en roer tot een sausje.
-
Afwerking:
-
Verdeel de ravioli over de borden en lepel er de saliesaus over. Leg er wat rucola bovenop.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili