Pompoenravioli in boter-saliesaus
Pompoenravioli in boter-saliesaus

Pompoenravioli in boter-saliesaus

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 31.7 g
Koolhydraat 53.7 g
Eiwit 25.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil intussen de halve pompoen, verwijder de pitten en snij in grove stukken. Leg in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Hak ondertussen de verse oreganoblaadjes fijn.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Mix de pompoenstukken met de ricotta, oregano en parmezaan en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bestrooi een werkblad met bloem en rol het pastadeeg heel dun uit tot maximaal 1 à 1,5 mm dik. Snij in repen van 6 cm breed.

  9. Leg telkens 1 koffiel. van het pompoenmengsel op ± 6 cm van elkaar op de helft van de reepjes deeg. Maak de randen rond elke koffiel. vulling een beetje nat met water en leg er een tweede reep deeg over. Duw de randen rondom goed dicht. Snij de repen in stukken ravioli.

  10. Kook de ravioli enkele min. gaar in lichtgezouten water.

  11. Smelt intussen de boter, voeg de salieblaadjes toe en roer tot een sausje.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de ravioli over de borden en lepel er de saliesaus over. Leg er wat rucola bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil intussen de halve pompoen, verwijder de pitten en snij in grove stukken. Leg in een ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Hak ondertussen de verse oreganoblaadjes fijn.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Mix de pompoenstukken met de ricotta, oregano en parmezaan en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bestrooi een werkblad met bloem en rol het pastadeeg heel dun uit tot maximaal 1 à 1,5 mm dik. Snij in repen van 6 cm breed.

  9. Leg telkens 1 koffiel. van het pompoenmengsel op ± 6 cm van elkaar op de helft van de reepjes deeg. Maak de randen rond elke koffiel. vulling een beetje nat met water en leg er een tweede reep deeg over. Duw de randen rondom goed dicht. Snij de repen in stukken ravioli.

  10. Kook de ravioli enkele min. gaar in lichtgezouten water.

  11. Smelt intussen de boter, voeg de salieblaadjes toe en roer tot een sausje.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de ravioli over de borden en lepel er de saliesaus over. Leg er wat rucola bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 31.7 g
Koolhydraat 53.7 g
Eiwit 25.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal