Pompoenroomsoep
Pompoenroomsoep

Pompoenroomsoep

50 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 25.5 g
Eiwit 8.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pompoen en verwijder de zaden.

  4. Bereiding:
  5. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukken. U hebt 1 kg vruchtvlees nodig. Versnipper de uien en snij het wit van de prei (met een stukje groen) in ringen.

  6. Smelt de boter in een pot en fruit er gedurende 5 min. de stukjes ui en prei in. Voeg de stukken pompoen toe en laat nog 5 min. stoven op een zacht vuur.

  7. Voeg de suiker toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen.

  8. Snij de aardappelen in blokjes.

  9. Giet de bouillon en de melk in de pan. Voeg de blokjes aardappel toe en laat een half uur koken met het deksel op de pan.

  10. Mix de soep fijn, verwarm nog even indien nodig en voeg de room toe. Indien te dik, nog wat aanlengen met melk of bouillon. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Meteen opdienen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de pompoen en verwijder de zaden.

  4. Bereiding:
  5. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukken. U hebt 1 kg vruchtvlees nodig. Versnipper de uien en snij het wit van de prei (met een stukje groen) in ringen.

  6. Smelt de boter in een pot en fruit er gedurende 5 min. de stukjes ui en prei in. Voeg de stukken pompoen toe en laat nog 5 min. stoven op een zacht vuur.

  7. Voeg de suiker toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen.

  8. Snij de aardappelen in blokjes.

  9. Giet de bouillon en de melk in de pan. Voeg de blokjes aardappel toe en laat een half uur koken met het deksel op de pan.

  10. Mix de soep fijn, verwarm nog even indien nodig en voeg de room toe. Indien te dik, nog wat aanlengen met melk of bouillon. Kruid met peper en zout naar eigen smaak. Meteen opdienen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 25.5 g
Eiwit 8.4 g

Bekijk het recept digitaal