Pompoensoep met courgettehartje
Pompoensoep met courgettehartje

Pompoensoep met courgettehartje

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1531 kj
Energie 366 kcal
Vet 20.1 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 36.4 g
Suiker 8.1 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 7.7 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Snipper de ui, het knoflook en de gember fijn.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en overgiet met 1 L water. Voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Kruid met peper.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren courgetteschijfjes 2 min. aan elke kant goudbruin.

  5. Mix de soep glad. Verdeel over de borden en schik telkens een stapeltje courgetteschijfjes in het midden. Werk af met de room.

  6. Besmeer de sneetjes brood met de boter en serveer bij de soep.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. Snipper de ui, het knoflook en de gember fijn.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en overgiet met 1 L water. Voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Kruid met peper.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren courgetteschijfjes 2 min. aan elke kant goudbruin.

  5. Mix de soep glad. Verdeel over de borden en schik telkens een stapeltje courgetteschijfjes in het midden. Werk af met de room.

  6. Besmeer de sneetjes brood met de boter en serveer bij de soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1531 kj
Energie 366 kcal
Vet 20.1 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 36.4 g
Suiker 8.1 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 7.7 g
Zout 3.3 g
natrium 1.3 g

Bekijk het recept digitaal