Pompoensoep met gefrituurde groenten
Pompoensoep met gefrituurde groenten

Pompoensoep met gefrituurde groenten

40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 7.3 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.

  4. Snij het preiwit en de ui in stukken.

  5. Snij de selder in stukjes.

  6. Snij de halve courgette en de halve wortel in heel fijne schijfjes.

  7. Dompel de schijfjes courgette en wortel lichtjes in de bloem. Schud overtollige bloem af.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken ui glazig.

  10. Voeg de stukken prei en selder en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 min. sudderen.

  11. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.

  12. Frituur ondertussen de in bloem gedompelde groentjes goudbruin gedurende 1 min. op 175 °C. Laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de soep in kommetjes en garneer met enkele schijfjes gefrituurde groenten.

  15. Bestrooi met grof gemalen peper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.

  4. Snij het preiwit en de ui in stukken.

  5. Snij de selder in stukjes.

  6. Snij de halve courgette en de halve wortel in heel fijne schijfjes.

  7. Dompel de schijfjes courgette en wortel lichtjes in de bloem. Schud overtollige bloem af.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken ui glazig.

  10. Voeg de stukken prei en selder en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 min. sudderen.

  11. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.

  12. Frituur ondertussen de in bloem gedompelde groentjes goudbruin gedurende 1 min. op 175 °C. Laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de soep in kommetjes en garneer met enkele schijfjes gefrituurde groenten.

  15. Bestrooi met grof gemalen peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 7.3 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal