- Bewaar

- Bewaar
Pompoensoep met gefrituurde groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.
-
Snij het preiwit en de ui in stukken.
-
Snij de selder in stukjes.
-
Snij de halve courgette en de halve wortel in heel fijne schijfjes.
-
Dompel de schijfjes courgette en wortel lichtjes in de bloem. Schud overtollige bloem af.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken ui glazig.
-
Voeg de stukken prei en selder en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 min. sudderen.
-
Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.
-
Frituur ondertussen de in bloem gedompelde groentjes goudbruin gedurende 1 min. op 175 °C. Laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in kommetjes en garneer met enkele schijfjes gefrituurde groenten.
-
Bestrooi met grof gemalen peper.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.
-
Snij het preiwit en de ui in stukken.
-
Snij de selder in stukjes.
-
Snij de halve courgette en de halve wortel in heel fijne schijfjes.
-
Dompel de schijfjes courgette en wortel lichtjes in de bloem. Schud overtollige bloem af.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken ui glazig.
-
Voeg de stukken prei en selder en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 min. sudderen.
-
Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.
-
Frituur ondertussen de in bloem gedompelde groentjes goudbruin gedurende 1 min. op 175 °C. Laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in kommetjes en garneer met enkele schijfjes gefrituurde groenten.
-
Bestrooi met grof gemalen peper.