- Bewaar

- Bewaar
Pompoensoep met kruidenkorstjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Halveer de ui: hak een helft in fijne stukjes en prik de kruidnagel in de andere helft.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
-
Schil de knolselder en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij het brood in dobbelsteentjes.
-
Bereiding:
-
Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg de blokjes pompoen en knolselder, het blaadje laurier, de halve ui met de kruidnagel, de blokjes paprika, 0,5 koffiel. tijm, 0,5 koffiel. basilicum, 1 mespunt cayennepeper, het bouillonblokje en 7 dl water toe. Dek af en laat 12 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verwijder de ui met de kruidnagel en het blaadje laurier.
-
Mix de soep fijn en voeg 1,5 dl melk toe (eventueel iets meer, naar smaak). Kruid met peper en zout en warm - indien nodig - nog even terug op.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de dobbelsteentjes brood toe en roer ze snel om zodat ze allemaal wat olie opslorpen. Roerbak ze goudbruin in 3 min. Kruid met 0,5 koffiel. tijm, 0,5 koffiel. paprika, 0,5 koffiel. basilicum en bak nog 1 min. terwijl u blijft roeren. Bestrooi de korstjes met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie en serveer met de kruidenkorstjes
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het teentje knoflook fijn.
-
Halveer de ui: hak een helft in fijne stukjes en prik de kruidnagel in de andere helft.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
-
Schil de knolselder en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij het brood in dobbelsteentjes.
-
Bereiding:
-
Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg de blokjes pompoen en knolselder, het blaadje laurier, de halve ui met de kruidnagel, de blokjes paprika, 0,5 koffiel. tijm, 0,5 koffiel. basilicum, 1 mespunt cayennepeper, het bouillonblokje en 7 dl water toe. Dek af en laat 12 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verwijder de ui met de kruidnagel en het blaadje laurier.
-
Mix de soep fijn en voeg 1,5 dl melk toe (eventueel iets meer, naar smaak). Kruid met peper en zout en warm - indien nodig - nog even terug op.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de dobbelsteentjes brood toe en roer ze snel om zodat ze allemaal wat olie opslorpen. Roerbak ze goudbruin in 3 min. Kruid met 0,5 koffiel. tijm, 0,5 koffiel. paprika, 0,5 koffiel. basilicum en bak nog 1 min. terwijl u blijft roeren. Bestrooi de korstjes met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie en serveer met de kruidenkorstjes