Pompoensoep met kruidenkorstjes
Pompoensoep met kruidenkorstjes

Pompoensoep met kruidenkorstjes

35 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 162 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 18.1 g
Eiwit 4.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.

  3. Halveer de ui: hak een helft in fijne stukjes en prik de kruidnagel in de andere helft.

  4. Hak de peterselie fijn.

  5. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  7. Schil de knolselder en snij het vruchtvlees in blokjes.

  8. Snij het brood in dobbelsteentjes.

  9. Bereiding:
  10. Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg de blokjes pompoen en knolselder, het blaadje laurier, de halve ui met de kruidnagel, de blokjes paprika, 0,5 koffiel. tijm, 0,5 koffiel. basilicum, 1 mespunt cayennepeper, het bouillonblokje en 7 dl water toe. Dek af en laat 12 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Verwijder de ui met de kruidnagel en het blaadje laurier.

  12. Mix de soep fijn en voeg 1,5 dl melk toe (eventueel iets meer, naar smaak). Kruid met peper en zout en warm - indien nodig - nog even terug op.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de dobbelsteentjes brood toe en roer ze snel om zodat ze allemaal wat olie opslorpen. Roerbak ze goudbruin in 3 min. Kruid met 0,5 koffiel. tijm, 0,5 koffiel. paprika, 0,5 koffiel. basilicum en bak nog 1 min. terwijl u blijft roeren. Bestrooi de korstjes met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie en serveer met de kruidenkorstjes

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.

  3. Halveer de ui: hak een helft in fijne stukjes en prik de kruidnagel in de andere helft.

  4. Hak de peterselie fijn.

  5. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  7. Schil de knolselder en snij het vruchtvlees in blokjes.

  8. Snij het brood in dobbelsteentjes.

  9. Bereiding:
  10. Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 1 eetl. olijfolie. Voeg de blokjes pompoen en knolselder, het blaadje laurier, de halve ui met de kruidnagel, de blokjes paprika, 0,5 koffiel. tijm, 0,5 koffiel. basilicum, 1 mespunt cayennepeper, het bouillonblokje en 7 dl water toe. Dek af en laat 12 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Verwijder de ui met de kruidnagel en het blaadje laurier.

  12. Mix de soep fijn en voeg 1,5 dl melk toe (eventueel iets meer, naar smaak). Kruid met peper en zout en warm - indien nodig - nog even terug op.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Voeg de dobbelsteentjes brood toe en roer ze snel om zodat ze allemaal wat olie opslorpen. Roerbak ze goudbruin in 3 min. Kruid met 0,5 koffiel. tijm, 0,5 koffiel. paprika, 0,5 koffiel. basilicum en bak nog 1 min. terwijl u blijft roeren. Bestrooi de korstjes met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie en serveer met de kruidenkorstjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 162 kcal
Vet 7.9 g
Koolhydraat 18.1 g
Eiwit 4.6 g

Bekijk het recept digitaal