- Bewaar

- Bewaar
Pompoensoep met peperkaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil en ontpit de pompoen en snij in grove blokjes.
-
Snij de prei in grove stukjes.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in grove stukjes.
-
Snij de tomaten in vier.
-
Snij de sjalot grof en snipper het knoflook fijn.
-
Snipper de peterselie en het basilicum fijn (hou enkele blaadjes over voor de versiering), meng met 1,5 dl olijfolie en mix heel fijn. Kruid met peper en zout.
-
Voor de peperkaas: klop het petit-suissekaasje los met de lichte room. Kruid met zout en zwarte peper uit de molen.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Kleur er de sjalot, het knoflook en de prei in gedurende 2 min.
-
Voeg de blokjes kastanjepompoen, rode paprika en tomaat toe. Kruid met paprikapoeder en tijm. Overgiet met de groentebouillon en laat afgedekt koken gedurende 15 min. Mix de soep en kruid met peper en zout. Leng indien nodig aan met water.
-
Afwerking:
-
Giet de soep in diepe borden. Versier met wat peperkaas en de kruidenolie. Werk af met een blaadje basilicum.
U kan de kruidenolie en de peperkaas in een afzonderlijk kommetje serveren. Zo kan iedereen zichzelf naar smaak bedienen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil en ontpit de pompoen en snij in grove blokjes.
-
Snij de prei in grove stukjes.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika en snij in grove stukjes.
-
Snij de tomaten in vier.
-
Snij de sjalot grof en snipper het knoflook fijn.
-
Snipper de peterselie en het basilicum fijn (hou enkele blaadjes over voor de versiering), meng met 1,5 dl olijfolie en mix heel fijn. Kruid met peper en zout.
-
Voor de peperkaas: klop het petit-suissekaasje los met de lichte room. Kruid met zout en zwarte peper uit de molen.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpan. Kleur er de sjalot, het knoflook en de prei in gedurende 2 min.
-
Voeg de blokjes kastanjepompoen, rode paprika en tomaat toe. Kruid met paprikapoeder en tijm. Overgiet met de groentebouillon en laat afgedekt koken gedurende 15 min. Mix de soep en kruid met peper en zout. Leng indien nodig aan met water.
-
Afwerking:
-
Giet de soep in diepe borden. Versier met wat peperkaas en de kruidenolie. Werk af met een blaadje basilicum.
U kan de kruidenolie en de peperkaas in een afzonderlijk kommetje serveren. Zo kan iedereen zichzelf naar smaak bedienen.