Portogelei
Portogelei

Portogelei

10 min.
Aperitiefhapje
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 2 gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water. Verwarm 2 dl rode of witte porto in een steelpannetje en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes erin smelten. Giet de porto uit in een glazen kom en laat een nacht opstijven in de koelkast. Snij in reepjes, blokjes, flinters ... naar wens.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat 2 gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water. Verwarm 2 dl rode of witte porto in een steelpannetje en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes erin smelten. Giet de porto uit in een glazen kom en laat een nacht opstijven in de koelkast. Snij in reepjes, blokjes, flinters ... naar wens.

Bekijk het recept digitaal