Potjes roomijs met een fruitraket
Potjes roomijs met een fruitraket

Potjes roomijs met een fruitraket

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 178 kcal
Vet 6.7 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 25.6 g
Suiker 24.8 g
Vezel 1 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  3. Doop de topjes van de aardbeien in de chocolade en haal ze door de suikerbolletjes. Laat opdrogen.

  4. Neem 4 brochettestokjes en steek op elk stokje afwisselend blauwe bessen en druiven, tot het fruit op is (laat onderaan ± 3 cm vrij). Steek ook een aardbei met het kroontje naar onder op het topje van de brochettes.

  5. Open de potjes ijs en steek er een fruitraket in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  3. Doop de topjes van de aardbeien in de chocolade en haal ze door de suikerbolletjes. Laat opdrogen.

  4. Neem 4 brochettestokjes en steek op elk stokje afwisselend blauwe bessen en druiven, tot het fruit op is (laat onderaan ± 3 cm vrij). Steek ook een aardbei met het kroontje naar onder op het topje van de brochettes.

  5. Open de potjes ijs en steek er een fruitraket in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 178 kcal
Vet 6.7 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 25.6 g
Suiker 24.8 g
Vezel 1 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal