Pruimenchutney
Pruimenchutney

Pruimenchutney

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 0.1 g
Verzadigd vet 0 g
Koolhydraat 156.4 g
Suiker 148.3 g
Vezel 7 g
Eiwit 2.8 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de appelen en snij in blokjes.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Hak de rode uien en het knoflook fijn.

  6. Snij het vruchtvlees van de pruimen in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Doe de uien, het knoflook, de gember en de appelen in een kookpot met zware bodem.

  9. Voeg het zout, het kaneelstokje, de kruidnagels en de frambozenazijn toe. Meng goed en breng aan de kook. Dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur, tot de appelen zacht zijn.

  10. Voeg de pruimen toe samen met de bruine suiker. Laat 1 à 2 u. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de chutney over 1 of meerdere glazen bokalen en sluit meteen af. Bewaar op een donkere plek. Deze chutney smaakt het lekkerst na 4 weken rust en is heerlijk bij een kaasplank.

Tip

Verdeel de chutney over verschillende kleine glazen bokalen die je vooraf goed steriliseert. Als je die daarna goed afsluit en bewaart op een koele, donkere plaats, blijft de chutney ongeveer 1 jaar goed.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de appelen en snij in blokjes.

  4. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Hak de rode uien en het knoflook fijn.

  6. Snij het vruchtvlees van de pruimen in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Doe de uien, het knoflook, de gember en de appelen in een kookpot met zware bodem.

  9. Voeg het zout, het kaneelstokje, de kruidnagels en de frambozenazijn toe. Meng goed en breng aan de kook. Dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur, tot de appelen zacht zijn.

  10. Voeg de pruimen toe samen met de bruine suiker. Laat 1 à 2 u. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de chutney over 1 of meerdere glazen bokalen en sluit meteen af. Bewaar op een donkere plek. Deze chutney smaakt het lekkerst na 4 weken rust en is heerlijk bij een kaasplank.

Tip

Verdeel de chutney over verschillende kleine glazen bokalen die je vooraf goed steriliseert. Als je die daarna goed afsluit en bewaart op een koele, donkere plaats, blijft de chutney ongeveer 1 jaar goed.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 0.1 g
Verzadigd vet 0 g
Koolhydraat 156.4 g
Suiker 148.3 g
Vezel 7 g
Eiwit 2.8 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal