- Bewaar

- Bewaar
Quiche caprese met burrata
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 30 min. in de koelkast + 1 u. in de oven
-
Snipper de helft van de basilicumblaadjes fijn. Meng onder de room en zet in de koelkast tot gebruik. Hou de volledige blaadjes apart voor de afwerking.
-
Rasp de parmezaan en snij de boter in stukjes. Doe in een mengkom en voeg de speltbloem, een snuifje zout en de cayennepeper toe. Kneed goed en vorm een bol. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Snij 500 g kerstomaten in de lengte in 2 en meng met de olijfolie. Pers er het knoflook bij en kruid met peper en zout. Verdeel over een bakplaat.
-
Haal de deegbol uit de koelkast en rol uit tot ongeveer 1/2 cm dik. Bedek een taartvorm van Ø 26 cm met bakpapier en schik er het deeg in. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg met de deegroller. Leg er een vel bakpapier op en verdeel er bakparels over. Zet samen met de kerstomaten 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Laat intussen de mozzarella uitlekken en snij in blokjes. Schep het fijngesnipperde basilicum uit de room en klop de room los met de eieren. Kruid met peper en zout.
-
Haal de kerstomaten en het deeg uit de oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C.
-
Verwijder het bakpapier met de bakparels en verdeel de geroosterde kerstomaten en de mozzarella over het deeg. Giet er de eiermengeling over en zet ± 40 min. in de oven.
-
Snij intussen de rest van de kerstomaten in de lengte in 2 en laat de burrata uitlekken.
-
Haal de quiche uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Werk net voor het serveren af met de burrata, de kerstomaten, de blaadjes basilicum en de balsamicocrème.
Weinig tijd?
Gebruik kant-en-klaar bladerdeeg of kruimeldeeg.
Makkelijk vooraf
Deze quiche kan je volledig vooraf klaarmaken. Afwerken doe je op het moment zelf met de burrata, de tomaatjes, de blaadjes basilicum en de balsamico.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 30 min. in de koelkast + 1 u. in de oven
-
Snipper de helft van de basilicumblaadjes fijn. Meng onder de room en zet in de koelkast tot gebruik. Hou de volledige blaadjes apart voor de afwerking.
-
Rasp de parmezaan en snij de boter in stukjes. Doe in een mengkom en voeg de speltbloem, een snuifje zout en de cayennepeper toe. Kneed goed en vorm een bol. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Snij 500 g kerstomaten in de lengte in 2 en meng met de olijfolie. Pers er het knoflook bij en kruid met peper en zout. Verdeel over een bakplaat.
-
Haal de deegbol uit de koelkast en rol uit tot ongeveer 1/2 cm dik. Bedek een taartvorm van Ø 26 cm met bakpapier en schik er het deeg in. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg met de deegroller. Leg er een vel bakpapier op en verdeel er bakparels over. Zet samen met de kerstomaten 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Laat intussen de mozzarella uitlekken en snij in blokjes. Schep het fijngesnipperde basilicum uit de room en klop de room los met de eieren. Kruid met peper en zout.
-
Haal de kerstomaten en het deeg uit de oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C.
-
Verwijder het bakpapier met de bakparels en verdeel de geroosterde kerstomaten en de mozzarella over het deeg. Giet er de eiermengeling over en zet ± 40 min. in de oven.
-
Snij intussen de rest van de kerstomaten in de lengte in 2 en laat de burrata uitlekken.
-
Haal de quiche uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Werk net voor het serveren af met de burrata, de kerstomaten, de blaadjes basilicum en de balsamicocrème.
Weinig tijd?
Gebruik kant-en-klaar bladerdeeg of kruimeldeeg.
Makkelijk vooraf
Deze quiche kan je volledig vooraf klaarmaken. Afwerken doe je op het moment zelf met de burrata, de tomaatjes, de blaadjes basilicum en de balsamico.