Quiche met witloof en brie
Quiche met witloof en brie

Quiche met witloof en brie

1 u. 10 min.
Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 337 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 17.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het spek in kleine stukjes.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en hak grof.

  4. Snij de brie in stukjes zonder de korst te verwijderen.

  5. Laat de zalm oppervlakkig ont-dooien en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan en bak de stukjes spek lichtkrokant. Haal uit de pan en doe er het witloof in. Laat afgedekt 10 min. sudderen tot het witloof geslonken is.

  8. Voeg er de lichte room aan toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog even doorkoken. Neem de pan van het vuur, klop de eieren goed los en meng door het witloof.

  9. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm diameter, 4 cm hoog) en prik er enkele keren in met een vork.

  10. Verdeel het spek over het bladerdeeg en giet er de witloofbereiding over. Verdeel er de zalmblokjes en de brie over en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 45 à 55 min. Als de quiche te bruin kleurt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen. De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de quiche als voorgerecht warm of lauw. Als hapje kan de quiche ook geserveerd worden op kamertemperatuur.

Tip

- U kan de zalm in dit recept weglaten. Voorzie dan 250 g spek, dat is even lekker. - De brie kan u ook vervangen door een andere kaas: Chaumes, Wijnendale of een schimmelkaas. Hou er rekening mee dat de kaas die u kiest, de smaak van uw quiche beïnvloedt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het spek in kleine stukjes.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en hak grof.

  4. Snij de brie in stukjes zonder de korst te verwijderen.

  5. Laat de zalm oppervlakkig ont-dooien en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan en bak de stukjes spek lichtkrokant. Haal uit de pan en doe er het witloof in. Laat afgedekt 10 min. sudderen tot het witloof geslonken is.

  8. Voeg er de lichte room aan toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog even doorkoken. Neem de pan van het vuur, klop de eieren goed los en meng door het witloof.

  9. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm diameter, 4 cm hoog) en prik er enkele keren in met een vork.

  10. Verdeel het spek over het bladerdeeg en giet er de witloofbereiding over. Verdeel er de zalmblokjes en de brie over en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 45 à 55 min. Als de quiche te bruin kleurt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen. De quiche is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de quiche als voorgerecht warm of lauw. Als hapje kan de quiche ook geserveerd worden op kamertemperatuur.

Tip

- U kan de zalm in dit recept weglaten. Voorzie dan 250 g spek, dat is even lekker. - De brie kan u ook vervangen door een andere kaas: Chaumes, Wijnendale of een schimmelkaas. Hou er rekening mee dat de kaas die u kiest, de smaak van uw quiche beïnvloedt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 337 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 17.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Ronde en heerlijke witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is droog en fijn. Wijn Richard Hamilton Jette's Viognier McLaren Vale - Australië Droge maar mondvullende wijn. Heel aromatisch boeket van abrikozen en witte bloemen, afkomstig van de viognierdruif.

Bekijk het recept digitaal