Restaurantsteak met groene boontjes in kokoscurry
Restaurantsteak met groene boontjes in kokoscurry

Restaurantsteak met groene boontjes in kokoscurry

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 2.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 54.6 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de uiteinden van de sugarsnaps.

  4. Spoel de groene peulbonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij 1/2 limoen in partjes en pers de andere helft uit.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de groenecurrypasta onder.

  8. Overgiet met de kokosmelk en verkruimel er het bouillonblokje over. Roer er de sugarsnaps en de spinazie onder en laat ± 8 min. garen.

  9. Kook ondertussen de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak. Laat de kruidenbotertje op het vlees smelten.

  11. Roer de groene peulbonen onder de kokoscurry en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de restaurantsteaks in reepjes. Verdeel de curry en de rijst over de borden en serveer met de steakreepjes. Bestrooi met de sesamzaadjes en werk af met een partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de uiteinden van de sugarsnaps.

  4. Spoel de groene peulbonen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij 1/2 limoen in partjes en pers de andere helft uit.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de groenecurrypasta onder.

  8. Overgiet met de kokosmelk en verkruimel er het bouillonblokje over. Roer er de sugarsnaps en de spinazie onder en laat ± 8 min. garen.

  9. Kook ondertussen de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak. Laat de kruidenbotertje op het vlees smelten.

  11. Roer de groene peulbonen onder de kokoscurry en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de restaurantsteaks in reepjes. Verdeel de curry en de rijst over de borden en serveer met de steakreepjes. Bestrooi met de sesamzaadjes en werk af met een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 2.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 54.6 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapacá Merlot D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal