Rodekoolsoep met appel en croque met brie en serranoham
Rodekoolsoep met appel en croque met brie en serranoham

Rodekoolsoep met appel en croque met brie en serranoham

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 31.7 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 22.5 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 25.1 g
Zout 5.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snij de kool in 4. Verwijder de harde kern en snij de rest in repen.

  3. Snij de ui grof en snipper het knoflook fijn.

  4. Schil 2 appelen, en snij in grote stukken. Snij de derde (ongeschilde) appel in fijne partjes.

  5. Snij de brie in plakjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook.

  8. Voeg de rodekool en de stukken appel toe, kruid met peper en zout en laat 5 à 8 min. stoven. Roer regelmatig.

  9. Voeg 1,5 L water en de blokjes groentebouillon toe en laat ± 20 min. koken. Mix de soep glad en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Verwarm de grill van de oven voor.

  10. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en bak de walnootpitten 2 à 3 min. samen met de honing, een snuifje zout en een snuifje tijm. Meng goed. Laat afkoelen en hak grof.

  11. Snij de panini's open en beleg met wat plakjes brie, een sneetje serranoham, enkele fijne plakjes appel en wat fijngehakte noten (hou er nog wat over voor de afwerking). Besprenkel eventueel met wat extra honing en tijm. Bak de panini's 2 à 3 min. goudbruin onder de voorverwarmde grill van de oven.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de rest van de fijngehakte noten. Serveer er de panini en wat slamix bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snij de kool in 4. Verwijder de harde kern en snij de rest in repen.

  3. Snij de ui grof en snipper het knoflook fijn.

  4. Schil 2 appelen, en snij in grote stukken. Snij de derde (ongeschilde) appel in fijne partjes.

  5. Snij de brie in plakjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook.

  8. Voeg de rodekool en de stukken appel toe, kruid met peper en zout en laat 5 à 8 min. stoven. Roer regelmatig.

  9. Voeg 1,5 L water en de blokjes groentebouillon toe en laat ± 20 min. koken. Mix de soep glad en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Verwarm de grill van de oven voor.

  10. Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en bak de walnootpitten 2 à 3 min. samen met de honing, een snuifje zout en een snuifje tijm. Meng goed. Laat afkoelen en hak grof.

  11. Snij de panini's open en beleg met wat plakjes brie, een sneetje serranoham, enkele fijne plakjes appel en wat fijngehakte noten (hou er nog wat over voor de afwerking). Besprenkel eventueel met wat extra honing en tijm. Bak de panini's 2 à 3 min. goudbruin onder de voorverwarmde grill van de oven.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de rest van de fijngehakte noten. Serveer er de panini en wat slamix bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 31.7 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 22.5 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 25.1 g
Zout 5.3 g

Bekijk het recept digitaal