- Bewaar

- Bewaar
Rolbiscuit met confituur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de eieren en 75 g suiker in een mengkom en klop 10 min. met de mixer tot u een witte, schuimige massa hebt.
-
Zeef de bloem beetje bij beetje boven de mengkom, voeg het zout toe en mix goed onder het deeg tot u een mooie egale massa hebt.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het deeg erover. Strijk het mooi open, zodat het overal even dik is.
-
Bak 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg lichtbruin kleurt.
-
Leg intussen een vochtige keukenhanddoek op het werkblad en bestrooi met 2 eetl. suiker.
-
Haal het deeg uit de oven en draai onmiddellijk om op de vochtige handdoek. Trek er het bakpapier voorzichtig af en rol met behulp van de handdoek op tot een biscuit. Laat zo volledig afkoelen.
-
Rooster intussen de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bestrooi met 1 eetl. suiker, schud nog even om en neem van het vuur.
-
Rol de biscuit open en besmeer met 8 eetl. confituur. Rol opnieuw strak op. Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de overige 2 eetl. confituur en bestrooi met de amandelschilfers.
Verdeel opgeklopte room over de confituur, aan de binnen- en de buitenkant. Bewaar de biscuit in de koelkast (door de room blijft hij minder lang goed).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de eieren en 75 g suiker in een mengkom en klop 10 min. met de mixer tot u een witte, schuimige massa hebt.
-
Zeef de bloem beetje bij beetje boven de mengkom, voeg het zout toe en mix goed onder het deeg tot u een mooie egale massa hebt.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het deeg erover. Strijk het mooi open, zodat het overal even dik is.
-
Bak 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg lichtbruin kleurt.
-
Leg intussen een vochtige keukenhanddoek op het werkblad en bestrooi met 2 eetl. suiker.
-
Haal het deeg uit de oven en draai onmiddellijk om op de vochtige handdoek. Trek er het bakpapier voorzichtig af en rol met behulp van de handdoek op tot een biscuit. Laat zo volledig afkoelen.
-
Rooster intussen de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bestrooi met 1 eetl. suiker, schud nog even om en neem van het vuur.
-
Rol de biscuit open en besmeer met 8 eetl. confituur. Rol opnieuw strak op. Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de overige 2 eetl. confituur en bestrooi met de amandelschilfers.
Verdeel opgeklopte room over de confituur, aan de binnen- en de buitenkant. Bewaar de biscuit in de koelkast (door de room blijft hij minder lang goed).