- Bewaar

- Bewaar
Romig pompoensoepje met garnaaltjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij verse pompoen in blokjes.
-
Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.
-
Snij het preiwit en de wortelen in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de stukken prei, wortel en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe, roer goed en laat even stoven.
-
Kruid met de blaadjes laurier en de cayennepeper. Giet er de kippenbouillon bij en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
-
Verwijder de blaadjes laurier. Voeg de lichte room toe en mix de soep heel fijn.
-
Roer er de verse kaas onder en mix tot een `schuimige' soep. Kruid met het kerriepoeder, zout en eventueel nog wat cayennepeper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de garnalen over 10 glaasjes en giet er de soep over. Serveer met grissini (soepstengels).
- U kan dit aperitiefsoepje volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 4. Op het moment zelf verwarmt u de soep (niet laten koken) en gaat u verder met stap 5. - Ook lekker als feestelijk voorgerecht voor 4 personen. Geef er dan wat warme toasts bij. - Geen fan van garnaaltjes? Vervang ze door reepjes gedroogde ham of gerookte zalm.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij verse pompoen in blokjes.
-
Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.
-
Snij het preiwit en de wortelen in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de stukken prei, wortel en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe, roer goed en laat even stoven.
-
Kruid met de blaadjes laurier en de cayennepeper. Giet er de kippenbouillon bij en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
-
Verwijder de blaadjes laurier. Voeg de lichte room toe en mix de soep heel fijn.
-
Roer er de verse kaas onder en mix tot een `schuimige' soep. Kruid met het kerriepoeder, zout en eventueel nog wat cayennepeper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de garnalen over 10 glaasjes en giet er de soep over. Serveer met grissini (soepstengels).
- U kan dit aperitiefsoepje volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 4. Op het moment zelf verwarmt u de soep (niet laten koken) en gaat u verder met stap 5. - Ook lekker als feestelijk voorgerecht voor 4 personen. Geef er dan wat warme toasts bij. - Geen fan van garnaaltjes? Vervang ze door reepjes gedroogde ham of gerookte zalm.