Romig pompoensoepje met garnaaltjes
Romig pompoensoepje met garnaaltjes

Romig pompoensoepje met garnaaltjes

35 min.
Soep
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 125 kcal
Vet 9.1 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij verse pompoen in blokjes.

  5. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  6. Snij het preiwit en de wortelen in grove stukken.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de stukken prei, wortel en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe, roer goed en laat even stoven.

  10. Kruid met de blaadjes laurier en de cayennepeper. Giet er de kippenbouillon bij en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.

  11. Verwijder de blaadjes laurier. Voeg de lichte room toe en mix de soep heel fijn.

  12. Roer er de verse kaas onder en mix tot een `schuimige' soep. Kruid met het kerriepoeder, zout en eventueel nog wat cayennepeper.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de garnalen over 10 glaasjes en giet er de soep over. Serveer met grissini (soepstengels).

Tip

- U kan dit aperitiefsoepje volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 4. Op het moment zelf verwarmt u de soep (niet laten koken) en gaat u verder met stap 5. - Ook lekker als feestelijk voorgerecht voor 4 personen. Geef er dan wat warme toasts bij. - Geen fan van garnaaltjes? Vervang ze door reepjes gedroogde ham of gerookte zalm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij verse pompoen in blokjes.

  5. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

  6. Snij het preiwit en de wortelen in grove stukken.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de stukken prei, wortel en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe, roer goed en laat even stoven.

  10. Kruid met de blaadjes laurier en de cayennepeper. Giet er de kippenbouillon bij en laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.

  11. Verwijder de blaadjes laurier. Voeg de lichte room toe en mix de soep heel fijn.

  12. Roer er de verse kaas onder en mix tot een `schuimige' soep. Kruid met het kerriepoeder, zout en eventueel nog wat cayennepeper.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de garnalen over 10 glaasjes en giet er de soep over. Serveer met grissini (soepstengels).

Tip

- U kan dit aperitiefsoepje volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 4. Op het moment zelf verwarmt u de soep (niet laten koken) en gaat u verder met stap 5. - Ook lekker als feestelijk voorgerecht voor 4 personen. Geef er dan wat warme toasts bij. - Geen fan van garnaaltjes? Vervang ze door reepjes gedroogde ham of gerookte zalm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 125 kcal
Vet 9.1 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal