Rote Grütze
Rote Grütze

Rote Grütze

10 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 61 kcal
Vet 0.2 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de verse of diepgevroren bosvruchten in een kookpot (snij de grootste fruitsoorten, aardbeien bijvoorbeeld, in stukjes), voeg 1 dl water toe en breng langzaam aan de kook.

  3. Leng eventueel aan met nog wat water tot u een mooie soep krijgt. Laat 2 eetl. aardappelzetmeel oplossen in een kop water en giet dit mengsel beetje bij beetje bij de soep tot u een lichtgebonden geheel krijgt.

  4. Laat nog eventjes doorkoken. Voeg naar smaak bloemsuiker toe en meng goed. Zet koel weg.

  5. Afwerking:
  6. Serveer in diepe borden en werk af met wat zure room, een bolletje vanilleroomijs of een scheutje crème anglaise (Engelse room, afdeling verse producten).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Doe de verse of diepgevroren bosvruchten in een kookpot (snij de grootste fruitsoorten, aardbeien bijvoorbeeld, in stukjes), voeg 1 dl water toe en breng langzaam aan de kook.

  3. Leng eventueel aan met nog wat water tot u een mooie soep krijgt. Laat 2 eetl. aardappelzetmeel oplossen in een kop water en giet dit mengsel beetje bij beetje bij de soep tot u een lichtgebonden geheel krijgt.

  4. Laat nog eventjes doorkoken. Voeg naar smaak bloemsuiker toe en meng goed. Zet koel weg.

  5. Afwerking:
  6. Serveer in diepe borden en werk af met wat zure room, een bolletje vanilleroomijs of een scheutje crème anglaise (Engelse room, afdeling verse producten).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 61 kcal
Vet 0.2 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 1.4 g

Bekijk het recept digitaal