- Bewaar

- Bewaar
Rote Grütze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de verse of diepgevroren bosvruchten in een kookpot (snij de grootste fruitsoorten, aardbeien bijvoorbeeld, in stukjes), voeg 1 dl water toe en breng langzaam aan de kook.
-
Leng eventueel aan met nog wat water tot u een mooie soep krijgt. Laat 2 eetl. aardappelzetmeel oplossen in een kop water en giet dit mengsel beetje bij beetje bij de soep tot u een lichtgebonden geheel krijgt.
-
Laat nog eventjes doorkoken. Voeg naar smaak bloemsuiker toe en meng goed. Zet koel weg.
-
Afwerking:
-
Serveer in diepe borden en werk af met wat zure room, een bolletje vanilleroomijs of een scheutje crème anglaise (Engelse room, afdeling verse producten).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Doe de verse of diepgevroren bosvruchten in een kookpot (snij de grootste fruitsoorten, aardbeien bijvoorbeeld, in stukjes), voeg 1 dl water toe en breng langzaam aan de kook.
-
Leng eventueel aan met nog wat water tot u een mooie soep krijgt. Laat 2 eetl. aardappelzetmeel oplossen in een kop water en giet dit mengsel beetje bij beetje bij de soep tot u een lichtgebonden geheel krijgt.
-
Laat nog eventjes doorkoken. Voeg naar smaak bloemsuiker toe en meng goed. Zet koel weg.
-
Afwerking:
-
Serveer in diepe borden en werk af met wat zure room, een bolletje vanilleroomijs of een scheutje crème anglaise (Engelse room, afdeling verse producten).