Salad in a jar met quinoa, ham en picklesdressing
Salad in a jar met quinoa, ham en picklesdressing

Salad in a jar met quinoa, ham en picklesdressing

10 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Energie 1569 kj
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 29.7 g
Suiker 6.4 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 24.5 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.
  2. Snij het zwoerd van de ham en snij de rest in vierkantjes van 1 cm.

  3. Snij de komkommers in schijfjes, rasp de parmezaan in schilfers en snipper het bieslook fijn.

  4. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  5. Kook intussen de peultjes 4 min. zonder deksel in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder stromend koud water. Snij in kleine, schuine stukjes.

  6. Meng de pickles onder de yoghurt en verdeel over de bodem van 4 bokalen.

  7. Meng de peultjes samen met de olijfolie en het bieslook onder de quinoa. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de picklesdressing.

  8. Bedek met de stukjes ham, de komkommerschijfjes en de slamix.

  9. Eindig met de parmezaan en de saladetopping. Sluit de bokalen goed af en bewaar koel tot gebruik.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 10 min.
  2. Snij het zwoerd van de ham en snij de rest in vierkantjes van 1 cm.

  3. Snij de komkommers in schijfjes, rasp de parmezaan in schilfers en snipper het bieslook fijn.

  4. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  5. Kook intussen de peultjes 4 min. zonder deksel in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder stromend koud water. Snij in kleine, schuine stukjes.

  6. Meng de pickles onder de yoghurt en verdeel over de bodem van 4 bokalen.

  7. Meng de peultjes samen met de olijfolie en het bieslook onder de quinoa. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de picklesdressing.

  8. Bedek met de stukjes ham, de komkommerschijfjes en de slamix.

  9. Eindig met de parmezaan en de saladetopping. Sluit de bokalen goed af en bewaar koel tot gebruik.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Energie 1569 kj
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 29.7 g
Suiker 6.4 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 24.5 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Domaine Vico rosé A.O.P. Corse

Bekijk het recept digitaal