Scampi-broccolibrochettes met yoghurtdip
Scampi-broccolibrochettes met yoghurtdip

Scampi-broccolibrochettes met yoghurtdip

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 72 kcal
Vet 0.9 g
Koolhydraat 2.3 g
Eiwit 13.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Verdeel de broccoli in roosjes en kook 5 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snipper ondertussen de lente-uitjes en de korianderblaadjes fijn.

  5. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  6. Meng de yoghurt met de limoenzeste, het limoensap, de koriander en de lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Prik telkens een scampi, een broccoliroosje en weer een scampi op een prikkertje.

  8. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  9. Bak de brochettes 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Verdeel de broccoli in roosjes en kook 5 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snipper ondertussen de lente-uitjes en de korianderblaadjes fijn.

  5. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  6. Meng de yoghurt met de limoenzeste, het limoensap, de koriander en de lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Prik telkens een scampi, een broccoliroosje en weer een scampi op een prikkertje.

  8. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  9. Bak de brochettes 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 72 kcal
Vet 0.9 g
Koolhydraat 2.3 g
Eiwit 13.6 g

Bekijk het recept digitaal