Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus
Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus

Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 53.3 g
Eiwit 25.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 1 u. marineren)

  3. Pel de diepgevroren tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Meng de olijfolie, de sojasaus en het basilicum in een kom. Doe er de gepelde tijgergarnalen bij en laat 1 u. marineren. Schep tussendoor om.

  5. Schil intussen de gember en snipper heel fijn.

  6. Meng alle ingrediënten voor de saus.

  7. Snij de ui in halve ringen.

  8. Snij de wortelen in heel dunne, schuine plakjes.

  9. Hak het bieslook fijn.

  10. Prik telkens 3 scampi's op 8 brochettestokjes van ± 20 cm lang. Leg opnieuw in de marinade.

  11. Bereiding:
  12. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

  13. Verhit intussen de zonnebloemolie in een wok. Roerbak de ui 1 min. Voeg de wortelplakjes toe en schep om. Roerbak ± 4 min. tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg de sojascheuten toe en giet er de saus bij. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Laat 2 min. sudderen.

  14. Meng er ten slotte de noedels onder en laat goed opwarmen. Voeg het fijngehakte bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Haal ondertussen de scampibrochettes uit de marinade en laat even uitlekken. Leg op een hete grill of in een pan en bak 3 min. aan elke kant.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de noedels over diepe borden en schik er telkens 2 brochettes diagonaal op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 1 u. marineren)

  3. Pel de diepgevroren tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  4. Meng de olijfolie, de sojasaus en het basilicum in een kom. Doe er de gepelde tijgergarnalen bij en laat 1 u. marineren. Schep tussendoor om.

  5. Schil intussen de gember en snipper heel fijn.

  6. Meng alle ingrediënten voor de saus.

  7. Snij de ui in halve ringen.

  8. Snij de wortelen in heel dunne, schuine plakjes.

  9. Hak het bieslook fijn.

  10. Prik telkens 3 scampi's op 8 brochettestokjes van ± 20 cm lang. Leg opnieuw in de marinade.

  11. Bereiding:
  12. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

  13. Verhit intussen de zonnebloemolie in een wok. Roerbak de ui 1 min. Voeg de wortelplakjes toe en schep om. Roerbak ± 4 min. tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg de sojascheuten toe en giet er de saus bij. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Laat 2 min. sudderen.

  14. Meng er ten slotte de noedels onder en laat goed opwarmen. Voeg het fijngehakte bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  15. Haal ondertussen de scampibrochettes uit de marinade en laat even uitlekken. Leg op een hete grill of in een pan en bak 3 min. aan elke kant.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de noedels over diepe borden en schik er telkens 2 brochettes diagonaal op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 53.3 g
Eiwit 25.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal