- Bewaar

- Bewaar
Scampibrochettes met noedels in pikante citrussaus
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. marineren)
-
Pel de diepgevroren tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Meng de olijfolie, de sojasaus en het basilicum in een kom. Doe er de gepelde tijgergarnalen bij en laat 1 u. marineren. Schep tussendoor om.
-
Schil intussen de gember en snipper heel fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de saus.
-
Snij de ui in halve ringen.
-
Snij de wortelen in heel dunne, schuine plakjes.
-
Hak het bieslook fijn.
-
Prik telkens 3 scampi's op 8 brochettestokjes van ± 20 cm lang. Leg opnieuw in de marinade.
-
Bereiding:
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
-
Verhit intussen de zonnebloemolie in een wok. Roerbak de ui 1 min. Voeg de wortelplakjes toe en schep om. Roerbak ± 4 min. tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg de sojascheuten toe en giet er de saus bij. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Laat 2 min. sudderen.
-
Meng er ten slotte de noedels onder en laat goed opwarmen. Voeg het fijngehakte bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Haal ondertussen de scampibrochettes uit de marinade en laat even uitlekken. Leg op een hete grill of in een pan en bak 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedels over diepe borden en schik er telkens 2 brochettes diagonaal op.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. marineren)
-
Pel de diepgevroren tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Meng de olijfolie, de sojasaus en het basilicum in een kom. Doe er de gepelde tijgergarnalen bij en laat 1 u. marineren. Schep tussendoor om.
-
Schil intussen de gember en snipper heel fijn.
-
Meng alle ingrediënten voor de saus.
-
Snij de ui in halve ringen.
-
Snij de wortelen in heel dunne, schuine plakjes.
-
Hak het bieslook fijn.
-
Prik telkens 3 scampi's op 8 brochettestokjes van ± 20 cm lang. Leg opnieuw in de marinade.
-
Bereiding:
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
-
Verhit intussen de zonnebloemolie in een wok. Roerbak de ui 1 min. Voeg de wortelplakjes toe en schep om. Roerbak ± 4 min. tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg de sojascheuten toe en giet er de saus bij. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Laat 2 min. sudderen.
-
Meng er ten slotte de noedels onder en laat goed opwarmen. Voeg het fijngehakte bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Haal ondertussen de scampibrochettes uit de marinade en laat even uitlekken. Leg op een hete grill of in een pan en bak 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedels over diepe borden en schik er telkens 2 brochettes diagonaal op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc - D.O. Maipo Valley - Chili