Scampi's en runderreepjes in de wok

Scampi's en runderreepjes in de wok

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 60.5 g
Eiwit 44.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Marineer het vlees: pers het knoflookteentje, snipper het pepertje fijn en schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus en 2 eetl. rijstolie. Doe er de diepgevroren runderreepjes bij en laat 30 min. marineren.

  5. Pel ondertussen de scampi's (dat gaat makkelijk wanneer u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijstnoedels 3 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit de wok en voeg de runderreepjes met de marinade en de scampi's toe. Laat 3 min. bakken.

  9. Haal het vlees en de scampi's uit de wok. Voeg 2 eetl. rijstolie toe en roerbak de wokgroenten 3 min. Giet er de bouillon over en laat nog 10 min. garen.

  10. Hak ondertussen de koriander grof.

  11. Voeg het vlees en de scampi's opnieuw toe. Doe ook de rijstnoedels erbij en laat alles even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de wokmengeling over de borden en bestrooi rijkelijk met de grof gehakte koriander.

Tip

Vervang de kant-en-klare wok groentemengeling door een zelfgemaakte. U kan naar hartenlust variëren met uw favoriete groenten. Ook lekker in dit wokgerecht is bv. broccoli. Reken 2 broccoli's voor 4 personen. Snij ze in roosjes en kook 3 à 4 min. gaar in 1 L groentebouillon. Voeg ze daarna toe in stap 5. Of ga voor een combinatie van wortel en broccoli. Snij 3 wortelen in reepjes en 1 broccoli in roosjes. Verhit wat olie in een wok en bak de wortelreepjes 8 min. Voeg de broccoliroosjes en 2 dl groentebouillon toe en laat nog 4 min. garen. Voeg daarna de scampi's, het vlees en de rijstnoedels terug toe. Nog pepertjes over? Snipper overgebleven pepertjes fi jn en vries in kleine porties in. Zo hebt u altijd porties pepertjes bij de hand om uw gerechten een pikante toets te geven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Marineer het vlees: pers het knoflookteentje, snipper het pepertje fijn en schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus en 2 eetl. rijstolie. Doe er de diepgevroren runderreepjes bij en laat 30 min. marineren.

  5. Pel ondertussen de scampi's (dat gaat makkelijk wanneer u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijstnoedels 3 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit de wok en voeg de runderreepjes met de marinade en de scampi's toe. Laat 3 min. bakken.

  9. Haal het vlees en de scampi's uit de wok. Voeg 2 eetl. rijstolie toe en roerbak de wokgroenten 3 min. Giet er de bouillon over en laat nog 10 min. garen.

  10. Hak ondertussen de koriander grof.

  11. Voeg het vlees en de scampi's opnieuw toe. Doe ook de rijstnoedels erbij en laat alles even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de wokmengeling over de borden en bestrooi rijkelijk met de grof gehakte koriander.

Tip

Vervang de kant-en-klare wok groentemengeling door een zelfgemaakte. U kan naar hartenlust variëren met uw favoriete groenten. Ook lekker in dit wokgerecht is bv. broccoli. Reken 2 broccoli's voor 4 personen. Snij ze in roosjes en kook 3 à 4 min. gaar in 1 L groentebouillon. Voeg ze daarna toe in stap 5. Of ga voor een combinatie van wortel en broccoli. Snij 3 wortelen in reepjes en 1 broccoli in roosjes. Verhit wat olie in een wok en bak de wortelreepjes 8 min. Voeg de broccoliroosjes en 2 dl groentebouillon toe en laat nog 4 min. garen. Voeg daarna de scampi's, het vlees en de rijstnoedels terug toe. Nog pepertjes over? Snipper overgebleven pepertjes fi jn en vries in kleine porties in. Zo hebt u altijd porties pepertjes bij de hand om uw gerechten een pikante toets te geven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 60.5 g
Eiwit 44.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tocornal Merlot | Viña Cono Sur | Central Valley | Chili Wijn Château de Pierreux | A.O.P. Brouilly

Bekijk het recept digitaal