- Bewaar
- Bewaar
Scampi's en runderreepjes in de wok
Onze drankensuggesties
Wijn Tocornal Merlot | Viña Cono Sur | Central Valley | Chili Wijn Château de Pierreux | A.O.P. Brouilly
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Marineer het vlees: pers het knoflookteentje, snipper het pepertje fijn en schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus en 2 eetl. rijstolie. Doe er de diepgevroren runderreepjes bij en laat 30 min. marineren.
-
Pel ondertussen de scampi's (dat gaat makkelijk wanneer u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Bereiding:
-
Kook de rijstnoedels 3 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit de wok en voeg de runderreepjes met de marinade en de scampi's toe. Laat 3 min. bakken.
-
Haal het vlees en de scampi's uit de wok. Voeg 2 eetl. rijstolie toe en roerbak de wokgroenten 3 min. Giet er de bouillon over en laat nog 10 min. garen.
-
Hak ondertussen de koriander grof.
-
Voeg het vlees en de scampi's opnieuw toe. Doe ook de rijstnoedels erbij en laat alles even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de wokmengeling over de borden en bestrooi rijkelijk met de grof gehakte koriander.
Vervang de kant-en-klare wok groentemengeling door een zelfgemaakte. U kan naar hartenlust variëren met uw favoriete groenten. Ook lekker in dit wokgerecht is bv. broccoli. Reken 2 broccoli's voor 4 personen. Snij ze in roosjes en kook 3 à 4 min. gaar in 1 L groentebouillon. Voeg ze daarna toe in stap 5. Of ga voor een combinatie van wortel en broccoli. Snij 3 wortelen in reepjes en 1 broccoli in roosjes. Verhit wat olie in een wok en bak de wortelreepjes 8 min. Voeg de broccoliroosjes en 2 dl groentebouillon toe en laat nog 4 min. garen. Voeg daarna de scampi's, het vlees en de rijstnoedels terug toe. Nog pepertjes over? Snipper overgebleven pepertjes fi jn en vries in kleine porties in. Zo hebt u altijd porties pepertjes bij de hand om uw gerechten een pikante toets te geven.
Onze drankensuggesties
Wijn Tocornal Merlot | Viña Cono Sur | Central Valley | Chili Wijn Château de Pierreux | A.O.P. Brouilly
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Marineer het vlees: pers het knoflookteentje, snipper het pepertje fijn en schil en rasp de gember. Meng met de sojasaus en 2 eetl. rijstolie. Doe er de diepgevroren runderreepjes bij en laat 30 min. marineren.
-
Pel ondertussen de scampi's (dat gaat makkelijk wanneer u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Bereiding:
-
Kook de rijstnoedels 3 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit de wok en voeg de runderreepjes met de marinade en de scampi's toe. Laat 3 min. bakken.
-
Haal het vlees en de scampi's uit de wok. Voeg 2 eetl. rijstolie toe en roerbak de wokgroenten 3 min. Giet er de bouillon over en laat nog 10 min. garen.
-
Hak ondertussen de koriander grof.
-
Voeg het vlees en de scampi's opnieuw toe. Doe ook de rijstnoedels erbij en laat alles even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de wokmengeling over de borden en bestrooi rijkelijk met de grof gehakte koriander.
Vervang de kant-en-klare wok groentemengeling door een zelfgemaakte. U kan naar hartenlust variëren met uw favoriete groenten. Ook lekker in dit wokgerecht is bv. broccoli. Reken 2 broccoli's voor 4 personen. Snij ze in roosjes en kook 3 à 4 min. gaar in 1 L groentebouillon. Voeg ze daarna toe in stap 5. Of ga voor een combinatie van wortel en broccoli. Snij 3 wortelen in reepjes en 1 broccoli in roosjes. Verhit wat olie in een wok en bak de wortelreepjes 8 min. Voeg de broccoliroosjes en 2 dl groentebouillon toe en laat nog 4 min. garen. Voeg daarna de scampi's, het vlees en de rijstnoedels terug toe. Nog pepertjes over? Snipper overgebleven pepertjes fi jn en vries in kleine porties in. Zo hebt u altijd porties pepertjes bij de hand om uw gerechten een pikante toets te geven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Tocornal Merlot | Viña Cono Sur | Central Valley | Chili Wijn Château de Pierreux | A.O.P. Brouilly