Schelvishaasje met geroosterde pompoen en prei
Schelvishaasje met geroosterde pompoen en prei

Schelvishaasje met geroosterde pompoen en prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 59.2 g
Eiwit 33.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Snij ook het preiwit en het beetje van het preigroen in stukken van 2 cm.

  5. Spoel de quinoa onder koud water.

  6. Rasp de schil van 1 citroen en pers 1 helft uit (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  7. Hak de dille fijn.

  8. Dep de vis goed droog en wentel ze door de bloem. Klop de overtollige bloem voorzichtig af.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Doe de stukjes pompoen en prei in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de takjes tijm, de cayennepeper en zwarte peper en zout. Schud goed door elkaar. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Haal van het vuur en voeg de citroenzeste, 1 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid met de dille, zwarte peper en zout.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schelvishaasjes aan beide kanten 3 min. mooi goudbruin.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de vis met de citroenquinoa en de geroosterde pompoen en prei.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Snij ook het preiwit en het beetje van het preigroen in stukken van 2 cm.

  5. Spoel de quinoa onder koud water.

  6. Rasp de schil van 1 citroen en pers 1 helft uit (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  7. Hak de dille fijn.

  8. Dep de vis goed droog en wentel ze door de bloem. Klop de overtollige bloem voorzichtig af.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Doe de stukjes pompoen en prei in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de takjes tijm, de cayennepeper en zwarte peper en zout. Schud goed door elkaar. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Haal van het vuur en voeg de citroenzeste, 1 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid met de dille, zwarte peper en zout.

  13. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schelvishaasjes aan beide kanten 3 min. mooi goudbruin.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de vis met de citroenquinoa en de geroosterde pompoen en prei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 59.2 g
Eiwit 33.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje

Bekijk het recept digitaal