- Bewaar

- Bewaar
Schelvishaasje met geroosterde pompoen en prei
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Snij ook het preiwit en het beetje van het preigroen in stukken van 2 cm.
-
Spoel de quinoa onder koud water.
-
Rasp de schil van 1 citroen en pers 1 helft uit (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Hak de dille fijn.
-
Dep de vis goed droog en wentel ze door de bloem. Klop de overtollige bloem voorzichtig af.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de stukjes pompoen en prei in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de takjes tijm, de cayennepeper en zwarte peper en zout. Schud goed door elkaar. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Haal van het vuur en voeg de citroenzeste, 1 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid met de dille, zwarte peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schelvishaasjes aan beide kanten 3 min. mooi goudbruin.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis met de citroenquinoa en de geroosterde pompoen en prei.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Snij ook het preiwit en het beetje van het preigroen in stukken van 2 cm.
-
Spoel de quinoa onder koud water.
-
Rasp de schil van 1 citroen en pers 1 helft uit (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Hak de dille fijn.
-
Dep de vis goed droog en wentel ze door de bloem. Klop de overtollige bloem voorzichtig af.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Doe de stukjes pompoen en prei in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de takjes tijm, de cayennepeper en zwarte peper en zout. Schud goed door elkaar. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Haal van het vuur en voeg de citroenzeste, 1 eetl. olijfolie en het citroensap toe. Kruid met de dille, zwarte peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schelvishaasjes aan beide kanten 3 min. mooi goudbruin.
-
Afwerking:
-
Serveer de vis met de citroenquinoa en de geroosterde pompoen en prei.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje