- Bewaar

- Bewaar
Schitterende feesttaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Bekleed 2 ronde springvormen (Ø 24 cm) met bakpapier.
-
Week de gelatine minstens 5 min. in koud water.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit).
-
Hak de chocolade grof.
-
Bereiding:
-
Breng de kokosmelk aan de kook in een kookpot, haal van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Meng er de gelatine en de citroenzeste onder. Laat afkoelen op kamertemperatuur en roer regelmatig.
-
Voeg 250 g mascarpone en 50 g kokospoeder toe en laat minstens 1 u. 30 min. opstijven in de koelkast.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een pannetje tot ze lichtbruin kleurt. Laat afkoelen op kamertemperatuur, maar zorg dat ze vloeibaar blijft.
-
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Voeg geleidelijk de bloemsuiker toe. Meng de bloem, het maïszetmeel, het amandelpoeder en de afgekoelde boter erdoor. Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
-
Snij elke cake horizontaal in 2. Leg een laag in de springvorm en verdeel er 1/4 van de chocolade-kokosvulling over. Leg er een volgende laag op en bestrijk opnieuw met de vulling. Doe hetzelfde met de andere 2 lagen. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast. Haal de taart voorzichtig uit de springvorm.
-
Klop de room op met de vanillesuiker en meng er 250 g mascarpone en 50 g kokospoeder onder. Bestrijk er de bovenkant en de zijkanten van de taart mee.
-
Afwerking:
-
Versier met een kerstfiguurtje, enkele takjes rozemarijn (zet ze erin als kerstboompjes), de granaatappelpitjes en de Raffaello's. Steek er ook wat vuurwerkstokjes (DreamLand) in.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Bekleed 2 ronde springvormen (Ø 24 cm) met bakpapier.
-
Week de gelatine minstens 5 min. in koud water.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit).
-
Hak de chocolade grof.
-
Bereiding:
-
Breng de kokosmelk aan de kook in een kookpot, haal van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Meng er de gelatine en de citroenzeste onder. Laat afkoelen op kamertemperatuur en roer regelmatig.
-
Voeg 250 g mascarpone en 50 g kokospoeder toe en laat minstens 1 u. 30 min. opstijven in de koelkast.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een pannetje tot ze lichtbruin kleurt. Laat afkoelen op kamertemperatuur, maar zorg dat ze vloeibaar blijft.
-
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Voeg geleidelijk de bloemsuiker toe. Meng de bloem, het maïszetmeel, het amandelpoeder en de afgekoelde boter erdoor. Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
-
Snij elke cake horizontaal in 2. Leg een laag in de springvorm en verdeel er 1/4 van de chocolade-kokosvulling over. Leg er een volgende laag op en bestrijk opnieuw met de vulling. Doe hetzelfde met de andere 2 lagen. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast. Haal de taart voorzichtig uit de springvorm.
-
Klop de room op met de vanillesuiker en meng er 250 g mascarpone en 50 g kokospoeder onder. Bestrijk er de bovenkant en de zijkanten van de taart mee.
-
Afwerking:
-
Versier met een kerstfiguurtje, enkele takjes rozemarijn (zet ze erin als kerstboompjes), de granaatappelpitjes en de Raffaello's. Steek er ook wat vuurwerkstokjes (DreamLand) in.